Cuketa po orientálsku

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g cuketa
    • 400
      g cibule
    • 300
      g rajský protlak
    • česnek palička
    • 1
      lžíce zázvor
    • 5
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      lžíce worcestrová omáčka
    • 1
      lžíce polévkové koření
    • 1
      lžíce pálivá paprika
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na tuku osmažíme plátky cibule a česneku, přimícháme papriku, kostičky cukety, rajčatový protlak a všechno koření. Pod pokličkou zvolna dusíme a občas pormícháme. Rozdělíme do skleniček 1 cm pod okraj, upevníme a sterilujeme 30 minut. Přidáváme pod všechny druhy masa, jako teplou omáčku k těstovinám, salátům nebo na polití rizota či pizzy.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • marie29
    marie29 |

    5. 9. 2014 16:52

    Vynikající :-)) Cuketu jsem taky nastrouhala nahrubo, přidala i špetku chili papričky a všichni se olizovali O:-)

  • Martina
    Martina |

    12. 8. 2013 10:35

    Úžasné, suprovní skvělé!!! Cuketu jsem ale nakrouhala na hrubo, nebylo co zavařit do skleniček - prostě nezbylo :-D :-D

  • Anonym
    Anonym |

    22. 8. 2007 21:42

    syrové brambory by byly lepší než sirové, Airan

  • Mia
    Mia |

    22. 8. 2007 18:10

    k tomu zázvoru - je myšleno čerstvý nastrouhaný nebo sušený mletý ?

  • Eva D.
    Eva D. |

    9. 8. 2007 18:42

    já to taky dělám, máme to moc rádi a v zimě je to zpestření a vzpomínka na léto

  • Jíťa
    Jíťa |

    23. 7. 2007 22:44

    Na jakou teplotu se zavařuje?

  • KvětaStrejcovská
    KvětaStrejcovská |

    17. 4. 2007 11:21

    Takto zavařuji cuketu již 30 let a stále všem chutná,jeden vnuk si dokonce otevře sklenici když má na něco chuť a jí to i studené.

  • Radka Výplachová
    Radka Výplachová |

    4. 8. 2006 17:48

    Je to dobré. Rodina si tento recept oblíbila

  • helenu
    helenu |

    7. 7. 2006 10:29

    tento recept sme skúsili minulý rok. cuketu sme použili do klasicke "nádievky", t. j. nakrájané rožky zvlhčené trochou mlieka a zmiešané s cuketou. do tejto zmesi pridať ešte rozšľahané vajíčka a šup s dobrotou do rúry!

  • Marta
    Marta |

    14. 9. 2005 12:03

    Také to dělávám, je to moc dobré. Také je dobré cuketu nastrouhat na hrubo a někdy i přidat pár hub a tuto směs pak použít na topinky.

  • Iveta Krchňavá
    Iveta Krchňavá |

    21. 8. 2005 18:40

    Recept jsem vyzkoušela,opravdu chuťově výborný.Nevěděla jsem,že s cukety jde udělat něco tak chuného.Chválím a děkuji.

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    11. 6. 2005 10:28

    Tohle delavam kazdy rok, manzel tomu rika "cuketove catny". Pozivam na pizzu, do omacky na testovin a take do zapecenych brambor s mletym masem: radek sirovych brambor na kolecka, radek zasmazenou cibulku s mletym masem, radek te cuketove omacky, opet maso a koncime bramborami. Podlejeme vodou a zapeceme.