Čokoládový dort s kandovaným ovocem

moje hodnocení: 0

5.0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 12 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: kris_pajerova

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Korpus
    • 4
      vejce z bílků sníh
    • 200
      g cukr
    • 4
      lžíce horká voda
    • sůl
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 3
      lžička prášek do pečiva
  • Krém
    • 700
      ml mléko
    • 2
      balíček čokoládový pudink
    • cukr dle potřeby
    • 200
      g máslo
    • pomerančová šťáva dle chuti
  • Na ozdobení
    • čokoládové hoblinky na strany dortu
    • kandované ovoce dle potřeby (třešně, brusinky, pomeranč,...)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z bílků, špetky soli a části cukru vyšleháme tuhý sníh. Zvlášť ušleháme žloutky se zbylým cukrem a horkou vodou. Do vzniklé žloutkové pěny přidáme mouku, prášek do pečiva a ušlehaný sníh. Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 150°C na 30 minut. Po upečení necháme řádně vychladnout.
2
Uvaříme si pudink standardním způsobem. Necháme vychladnout. Zvlášť si utřeme máslo s cukrem a trochou pomerančové šťávy, přidáme vychladlý pudink. Můžeme dát na chvíli do ledničky, aby nám krém lehce ztuhl, aby se nám s ním lépe pracovalo.
3
Vychladlý korpus rozřízneme podélně na 3 části. Pro lepší chuť můžeme smíchat trochu pomerančové šťávy a rum a pokapat jednotlivé vrstvy dortu, aby byly vláčnější. Dort naplníme krémem. Část krému si necháme na vnější strany. Kolem dokola můžeme ozdobit čokoládovými hoblinkami nebo plátky. Nahoru uděláme pusinky a ozdobíme kandovaným ovocem, každému dle chuti. Dáme vychladit klidně i do druhého dne, aby se chutě řádně proležely.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.