Čokoládové řezy III.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 10
      ks vejce
    • 10
      lžíce hrubá mouka
    • 3
      lžíce kakao
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 10
      lžíce moučkový cukr
    • 100
      g hořká čokoláda nastrouhaná
    • 50
      ml ovocná šťáva nebo rum
    • rybízový džem
  • Máslová náplň
    • 600
      ml mléko
    • 150
      g hladká mouka
    • 7
      ks žloutek
    • 150
      g bílá čokoláda rozpuštěná
    • 300
      g moučkový cukr
    • 300
      g máslo
  • Bílková poleva
    • 7
      ks bílek
    • 300
      g moučkový cukr
  • Kakaová šlehačka
    • 300
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      balíček ztužovač šlehačky
    • 2
      lžíce kakao

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme postupně sníh z bílků a mouku s práškem, kakaem a čokoládou. Rozdělíme na 2 části a každou zvlášť na plechu upečeme. Vychladlý plát pokapeme šťávou a natřeme máslovou náplň. Druhý plát potřeme džemem a uložíme na máslovou náplň džemem nahoru. Potřeme bílkovou polevou a šlehačkou vyšlehanou s kakaem. Necháme ztuhnout v chladničce a krájíme na obdélníkové řezy.
2
Náplň: z mléka, mouky a žloutků uvaříme nad párou kaši, do teplé vmícháme bílou čokoládu a necháme ji rozpustit. Máslo vymícháme s cukrem, přidáme kaši a spolu vyšleháme.
3
Bílková poleva: nad párou vyšleháme bílky s cukrem.
4
Kakaová šlehačka: smetanu ke šlehání, ztužovač a kakao vyšleháme dotuha.
5
Řezy nejsou právě nejlacinější ani časově nenáročné, ale vypadají pěkně a jsou i dobré.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.