Čokoládová poleva

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Čokoláda je určena na polevy na nejrůznější řezy (uvedené množství stačí na polití řezů na velkém plechu), ale i na vánoční cukroví (množství polevy nutno přizpůsobit potřebě).
2
Jde o poměrně tvrdou a lesklou čokoládovou polevu. Lze ji ale také nalévat do formiček na cukroví (vypláchnutých studenou vodou).
3
Čokoládu vaříme nad párou - menší hrnek či kotlík postavíme do většího hrnku s vodou a zahříváme.
4
Na dno kotlíku nakrájíme či nastrouháme na hrubém struhadle ztužený tuk, nasypeme přes síto prosátý moučkový cukr, vanilkový cukr, pudinkový prášek, kakao, přidáme na kousky rozlámanou čokoládu na vaření.
5
Mícháme vařečkou až do dokonalého rozpuštění všech surovin a spojení v hladkou čokoládovou hmotu.
6
Pokud se zdá čokoláda hustá (záleží na způsobu, jak ji chcete použít), lze přidat dodatečně kousek ztuženého tuku.
7
Ještě teplou čokoládovou hmotou poléváme pečivo.

Komentáře k receptu

  • pavlina martinez
    pavlina martinez |

    27. 11. 2016 22:03

    nevim kde jsem udelala chybu, ale moc se mi nepovedla. Navic jsem tam hodne citila ten tuk.

Další doporučené recepty: