čočková omáčka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • čočka
    • 1
      ks cibule
    • 4
      stroužek česnek 3-4
    • zázvor
    • 1
      lžička koriandrová semínka
    • koriandr
    • zeleninový vývar
    • rajčata oloupaná
    • 1
      kostka máslo
    • 1
      lžíce zakysaná smetana
    • 0,5
      ks citronová šťáva z
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli zvolna smažíme do zlatova (cca 8 min), přidáme strouhaný zázvor, prolisovaný česnek (3-4 stroužky) a koriandrová semínka (kávovou lžičku) a čočku, kterou jsme předtím vařili 40 minut v zeleninovém vývaru. Potaháme po pánvi, přidáme oloupaná a nakrájená rajčata. Vše dáme do mixéru, přidáme vývar z uvařené čočky a rozmixujem na pyré. Poté dáme do hrnce a mírně povaříme. Přidáme větší kostku másla, lžíci kysané smetany, šťávu z půlky citrónu, sůl, pepř. Na závěr vsypeme koriandrovou nať.
2
Hodí se k rybě, potažmo kuřeti.

Komentáře k receptu

  • Dan
    Dan |

    27. 3. 2013 23:36

    Jakože jsem z toho zelí aspoň měl jak získat ten zeleninový vývar. Ale přiznám, že jsem tento recept bral jen jako hrubou inspiraci než doslova.

  • Dan
    Dan |

    27. 3. 2013 23:32

    Neměl jsem rajčata, tak jsem tam rozmixoval zelí. Nevím jestli to nebyla třeba "zvrhlost", ale chutná! ;-) Užitečný recept.