Čínská pánev

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g vepřové maso krkovička (tučnější)
    • 0,5
      lžíce sojová omáčka
    • 0,5
      lžíce bílé víno
    • 0,5
      lžička škrobová moučka
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžička čínská směs pěti koření
    • 1
      ks pórek nebo nakrájené zelí, celer, kedlubny apod.
    • sůl
    • 0,5
      špetka glutasol
    • 1
      ks nakládané kapie

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na drobné kostičky, smícháme se sójovou omáčkou, vínem, solamylem a kořením a dáme odležet alespoň na 1/2 hodiny do chladničky.
2
Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme připravené maso a drobně nakrájenou cibuli a za stálého míchání opékáme. Když maso zlátne, přidáme na tenká kolečka nakrájený pórek nebo na tenké proužky nakrájené zelí či celer nebo kedlubny. Opečeme ještě asi 3 minuty - podle potřeby podlijeme několika lžícemi vody. Dochutíme podle potřeby solí, sójovou omáčkou nebo glutamanem.
3
Ozdobíme proužky červené papriky a podáváme s rýží a salátem.

Komentáře k receptu

  • JanaP
    JanaP |

    17. 10. 2016 05:28

    Vynikající recept, také takové dělám. Nejdříve se mi masa obalovaná v solamylu přisušovala, ale to jsem vyřešila pořízením nové wok pánve (https://www.royaltyline.cz/panve-2/). Od té doby mám s přisušováním jídla ke dnu pánve klid ;-)

Abecední seznam: