Čína s kuřecím masem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: 570 kJ
autor: AlenaStechova

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Základ
    • 2
      ks kuřecí prsa
    • 1
      ks mrkev
    • cuketa 1/2 ks
    • 3
      ks šalotka
    • 2
      ks česnek
    • 1
      hrst jarní cibulka na kolečka
  • Omáčka
    • 1
      kostka masox
    • čínská sojová omáčka 2-3 lžíce
    • ústřicová omáčka 3-5 lžic
    • 1
      sklenice vlažná voda
    • mléko 1/2 sklenice
    • 3
      lžíce hladká mouka
  • Dle chuti
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
POZN.: Je to velmi rychlé, doporučuji předem vše nakrájet, rozpustit masox, mléko + mouka, vše dopředu, pak to půjde velmi rychle ;)
2
Rozpálíme si pánev na nejvyšším stupni a nakapeme trochu oleje. Mezitím si nakrájíme kuřecí prsa na nudličky. Šalotku na jemno, ale česnek jen břitvou rozmáčkneme. Když je pánev rozpálená, hodíme na ní šalotku s česnekem a necháme šalotku než trochu zesklovatí. Vyndáme kusy česneku a vhodíme osolené a opepřené maso. Když je ze všech stran opečené, sundáme vše z pánve do nějaké misky a později se k němu vrátíme.
3
Nakrájíme si všechnu zeleninu (mrkev, cuketu, jarní cibulku [dále může bát paprika..praktiky jakákoliv zelenina]). Znovu nalijeme na pánev olej a vhazujeme na ni zeleninu od nejtvrdší tzn. v našem případě 1. mrkev, chvilku necháme, 2. cuketa, chvilku necháme a nakonec cibulka. (To proto, aby ve finále byla všechna zelenina stejně měkká a nebyla rozvařená).
4
Až bude zelenina změklá, můžeme k ní přihodit kuřecí nudličky. Po chvilce podlijeme trochou vody (tak aby to nebylo na suchu). Necháme podusit na středním plamenu.
5
Mezitím si rozpustíme kostku masoxu v horké vodě. Po 5ti minutách dušení, přilijeme tuto směs. Přichystáme si půl skleničky mléka, ve kterém rozmícháme 3 lžíce mouky. Postupně vmícháme do číny (ale opatrně, než zhoustne omáčka).
6
Nyní zbývá jen dochutit 3-4 lžícemi ústřicové a 2 lžícemi sójové omáčky.
7
Podávat můžete s rýží, nudlemi, i těstovinami. Ale nejlepší je jednoznačně rýže.
Zařazení: Maso Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.