Čína ala Šafář

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: 120 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: karel.eger

Suroviny

Vložit do nákupu
    • kuřecí maso
    • 1
      ks paprika
    • 1
      ks cibule větší
    • pórek
    • 1
      balení zeleninová směs orientální, s brokolicí
    • kari
    • vegeta
    • škrobová moučka
    • 1
      svazek česnek
    • sojová omáčka
    • čínské houby možno normální
    • cukr
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí maso nakrájíme na větší kousky, dáme na talíř, zalijeme dvěma lžícemi oleje, opepříme, dáme plnou kávovou lžičku Vegety a 2 lžičky kari. Promícháme a necháme asi 1 hod uležet.
2
Na maso přidejte lžíci škrobu, promícháme a zprudka osmažíme asi 5 min na plném ohni na pánvi Wok.
3
Maso vyndáme do mísy a sceďíme přes sítko, ať olej zůstane na pánvi, případně přidáme trochu oleje. Asi 2 min osmažíme cibuli nakrájenou na větší kusy spolu s česnekem na plátky a znovu zceďíme a odložíme k masu.
4
Postupně takto připravíme zvlášť všechny přísady po dobu asi 2 min. Pórek, paprika, zeleninu i houby. Tím zajistíme, že zůstanou zachovány barvy jednotlivých ingrediencí. Nakonec vše vraťíme zpět na pánev a zalijeme směsí 30 ml octa, 1 lžičky cukru, 30 ml sojové omáčky a 1 lžičky škrobu.
5
Určitě oceníte vynikající chuť a krásné barvy.
6
Podáváme se smaženou rýží.

Komentáře k receptu

  • Ondřej
    Ondřej |

    25. 2. 2011 10:49

    Včera večer jsem vyzkoušel a bylo to opravdu výborné, musím pochválit autora. Jen bych to nebyl já, kdybych se přesně držel receptu, takže jsem udělal pár úprav. Nemám vegetu, tak jsem maso zakápnul olejem, sojovkou, osolil, opepřil. K zelenině jsem přidal i osmahnuté nakládané cibulky, protože je milujeme a nálevem z nich jsem trochu zředil zálivku. Místo cukru jsem do ní dal lžičku medu. Rýži jsem použil ve varných sáčcích, do vody k ní hodil na větší kusy rozkrájenou malou cibuli a trochu kari. Nevím proč mám takový zvyk něco v receptech pořád měnit :-)). Bylo to výborné, díky za recept.

  • hfcgvfthfg
    hfcgvfthfg |

    22. 2. 2011 13:50

    Je to blivajs

  • hcfhnbfdgnb
    hcfhnbfdgnb |

    22. 2. 2011 13:48

    Je to hnus

  • hfcgvfthfg
    hfcgvfthfg |

    22. 2. 2011 13:47

    oodpooooooooooooooooooooooooooooooooooor

  • hdkfhmwsd
    hdkfhmwsd |

    22. 2. 2011 13:46

    Je to blivajs

  • sumec
    sumec |

    24. 6. 2007 00:09

    vyborna!, pry! :) Moje prvni jidlo, ktere jsem v zivote uvaril. Pobyvame v Irsku, takze nektere detaily jsem musel poupravit, ale pritelkyne si smakovala (spis ji ale podezrivam, ze to bylo proto, aby me neodradila od dalsich pokusu ;) Kazdopadne recept si schovam, uz jen proto, ze je pro me pamatecni. Diky.

  • Miroslava Jiráková
    Miroslava Jiráková |

    28. 1. 2005 11:43

    Čínské nudleProdávají se v supermaketech v oddělení s orientálními potravinami nebo přímo u čínských (vietnamských) prodejců s potravinami. Jsou ve dvojím provedení buď vaječné nebo rýžové. Jsou to dlouhé tenké nudle, rýžové jsou bílé skoro průhledné(někdy se nazývají skleněné).Postup přípravy:Klasicky se uvaří v osolené vodě cca 2 - 4 minuty. Potom již lze podávat buď vařené nebo smažené, na pánvi rozehřejte olej, vložte nudle a krátce osmažte a je hotovo. Jsou ideální právě k jídlům alá čína, indie atd. Nemusí to být vyloženě k masu, ale stačí zelenina, houby apod.

  • Maida
    Maida |

    16. 1. 2005 15:45

    Čína mě nijak nezaujala, to asi dělat nebudu. Ale Kateřino, prosím, co jsou smažené nudle?

  • Kateřina Gruberová
    Kateřina Gruberová |

    16. 1. 2005 13:09

    Výborné, jako přílohu doporučuji smažené nudle.