• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ
    • Recepty.cz
    • Ciabatta s olivami a česnekem
    Napište svůj komentář k receptu

    Ciabatta s olivami a česnekem

    autor: Danuše Bednářová
    0.0
    moje hodnoceni
    4.0
    hodnotilo: 15
    doba přípravy: neuvedeno
    obtížnost: snadné
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Ciabatta s olivami a česnekem
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 300
        ml voda
      • 50
        ml olivový lák
      • 2
        lžíce olivový olej
      • 3
        lžička sůl
      • 1
        lžička cukr
      • 500
        g hladká mouka
      • 4
        stroužek česnek nadrobno nakrájené
      • 1
        lžička droždí sušené
      • 1
        hrst olivy nakrájené

    Postup přípravy receptu

    1
    Ingredience (kromě oliv) vložíme do pekárny v daném pořadí. Olivový lák můžeme vynechat a zvýšit množství vody na 350 ml. Zapneme program Zákadní (Normal, Basic) pekárny Eta (Vega, AFK, Clatronic), kůrka světlá. Po zvukovém signálu přidáme olivy. Upečenou ciabattu vyklopíme z formy a necháme v utěrce vychladnout.
    2
    Varianta "houstičky": v pekárně zapneme pouze program Těsto. Po ukončení programu těsto vyklopíme a rozdělíme na cca 10 dílků. Vytvarujeme je do oválného tvaru a zploštíme. Houstičky přendáme na plech, přikryjeme folií potřenou olivovým olejem a necháme dalších 30 minut kynout. Potřeme mlékem a poprášíme moukou. Pečeme v troubě při 200 °C cca 20 minut. Hotové houstičky necháme vychladnout na mřížce.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Minipizzy s olivami a salámem

    Minipizzy s olivami a salámem

    Focaccia s olivami a rozmarýnem

    Focaccia s olivami a rozmarýnem

    Fenykl s olivami na víně

    Fenykl s olivami na víně

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • majlika3
      majlika3 | 29. 5. 2019 07:46

      Jo a ještě přidávám trochu oregána do těsta pro vůni

    • majlika3
      majlika3 | 29. 5. 2019 07:46

      docela dobré, jen mi těsto přišlo hodně řidké . Ale je možné, že chyba je u mě, podezírám svou odměrku, že mě klame. Chuťově dobrém jen jsem dala méně soli a normální droždí. :)

    • rebellie | 28. 12. 2013 13:12

      Moje třetí pečení v nové pekárně a konečně se mi něco povedlo, dávám 1*, úžasné. Trošku víc solíme, takže příště dám asi i čtyři lžičky soli, děkuji autorce.

    • Lenka Bauerová | 24. 1. 2012 15:25

      Dělala jsem v mírné úpravě a bez česneku: voda 350ml, olivový olej 2 lžíce, hladká mouka 500g, sůl 2 lžičky, cukr 1 lžička, droždí 1 lžička a 10ks nadrobno pokrájených černých oliv. Vše v tomto pořadí najednou do pekárny a základní program 3:45 hod. Byl výborný.

    • pippiva
      pippiva | 11. 10. 2011 15:46

      Taky by jste mohl trochu vic upresnit Vase znechuceni a hlavne trochu inteligentnejsim zpusobem...

    • Matěj Skuhravý | 11. 10. 2011 14:35

      hnus flus

    • faithless | 7. 5. 2011 16:29

      Výborný, len najbližšie dám asi o lyžičku soli menej.

    • Kristyna N. | 18. 1. 2011 12:16

      Opravdu moc dobrý chlebík. Budu ho určitě velmi brzo opakovat :)

    • PajaP ***
      PajaP *** | 13. 1. 2010 15:02

      Je to neco uzasneho! Lepsi nez kterykoliv chleba, proste vyborne!

    • Markéta Hellová
      Markéta Hellová | 28. 8. 2009 14:03

      Včera jsem pekla chlebík dle tohoto receptu, pekárnu nemám ještě ani týden, takže jsem začátečnice... Musím říci, že se vyvedl naprosto luxusně, krásná struktura... Chválím a dávám za 1... Díky moc za přínosné recepty..

    • Veronika Zámečníková
      Veronika Zámečníková | 11. 5. 2009 17:06

      Tento chleba je opravdu vynikající. Dala jsem i nálev z oliv, 1 a půl lžičky soli a jinak dle receptu. Super Půlka zmizela do večera. Máme pekárnu eta siesta a dala jsem kůrku světlou a velikost chleba I.

    • Radka Albrechtová
      Radka Albrechtová | 15. 10. 2008 21:23

      Můžete mi poradit, jakou nastavujete na pekárně váhu ciabatty?

    • kakamila
      kakamila | 18. 6. 2008 10:51

      Výborný chleba. Dělala jsem pro známé ke grilování a chutnal výtečně. Ne každý recept se povede, ale tenhle jo. Dala jsem 1.

    • Markéta Valentíková
      Markéta Valentíková | 14. 5. 2008 19:04

      Tato ciabatta je skvělá, česnek i olivy tomu dodají ten správný šmrnc. Máme ji s manželem moc rádi, hodnotím známkou 1.

    • Táňa K.
      Táňa K. | 29. 4. 2008 20:23

      Výborná ciabatta a ještě teplá s česnekovým máslíčkem nemá chybu.

    • Mirka
      Mirka | 25. 10. 2007 19:35

      Mňam, to je dobrota!! I druhý den.Autorce gratuluji a děkuji. Vyzkoušela jsem receptů na ciabattu hodně, ale bez výsledku... Můj postup je malinko jiný. Večer dám do pekárny na program těsto 150 g mouky, 150 ml vody, 2 PL mléka,trošku cukru nebo medu a polovinu předepsaného množství kvasnic. Ráno doplním suroviny dle receptu výše, jen olivového láku 100 ml a soli pouze 1 KL. Program základní a hotovo, ciabatta kyne až pod víko.

    • Hospodyňka
      Hospodyňka | 8. 8. 2007 12:50

      Přiznám se, že nemám ráda ani česnek ani olivy, ale ciabattu ano, takže jsem ty výše uvedené suroviny vynechala. Místo toho jsem přidala 1 lžičku chlebového koření, které to pěkně ovonělo. Jedině je škoda, že není křupavá kůrka jako u ciabatty, ale chuť je výborná a moje známka = 1!

    • Crostina
      Crostina | 24. 4. 2007 20:16

      Dle rad predchozich pekarek jsem dala 1 a 1/2 lzicky soli a lak z oliv podle receptu a zda se mi to optimalni. Ty 3 lzicky je opravdu hodne. Chlebik je vyborny, nadychany a vonavy dopekla jsem ho pred 4 hodinami a uz je snedeny. Podotykam, ze jsme tu dva dospeli a jeden 4lety nejedlik:-)))

    • Pavla Opravilová
      Pavla Opravilová | 27. 2. 2007 08:33

      Opravdu povedený recept. Jen té soli jsem dala jen 2 lžičky a stejně to bylo slanější. Asi byl dost slaný lák z oliv. Navíc jsem do těsta přidala lžičku italského koření a krásně to provonělo těsto. Výborné!!!

    • Danuše
      Danuše | 8. 9. 2006 11:38

      Bohužel, nemohu poradit. To se mi s ciabattou zatím nestalo. Setkala jsem se s tím zatím u některých celozrnných chlebů - při dalším pokusu jsem pak změníla program nebo množství vody.

    • Dita Balvínová
      Dita Balvínová | 8. 9. 2006 09:21

      Bylo to moc dobré, jen myslím, že 3 lžičky soli je zbytečně moc. Pouze dotaz - zdála se mi pořád uvnitř taková jako "lepkavá" - nějaký nápad? Děkuji

    • Danuše Bednářová
      Danuše Bednářová | 30. 8. 2006 11:47

      Olivovým lákem je myšlen nálev z oliv (lepší je ze skleniček, ne z pytlíčků). Ciabattu lze péct v troubě normálně buď jako houstičky nebo šišky. Postup pečení bez pekárny je jako u kynutého těsta: zaděláme kvásek, zpracujeme těsto, dáme vykynout. A dále pak podle postupu, který je uveden v receptu.

    • Anonym
      Anonym | 30. 8. 2006 10:26

      kde seženu olivový lák a co to vlastně je? Můžu ciabattu upéct i v normální troubě? jaký je pak postup?

    • pavča
      pavča | 30. 8. 2006 10:17

      Ciabatta je u nás oblíbená, ten česnek je dobrý nápad, příště ho tam přidám. Pokud čekám návštěvu dělám z tohoto těsta (ale radši bez oliv, ne každý je má rád) veku - program těsto, potom vytvaruji 2 podlouhé bagety, šikmo naříznu, chvíli nechám vykynout a upeču.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Pokrmy Domácí pekárna Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cukr Droždí Hladká mouka Olivový lák Olivový olej Olivy Sůl Voda
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Pavlišovský řízek

    Pavlišovský řízek

    Srbský vepřový guláš

    Srbský vepřový guláš

    Vánoční rybí polévka

    Vánoční rybí polévka

    Ořechová roláda s piškotovo-kávovou náplní

    Ořechová roláda s piškotovo-kávovou…

    Králíček na smetaně a hořčici

    Králíček na smetaně a hořčici

    Plněné máslové sušenky

    Plněné máslové sušenky

    Kořeněné šátečky se šunkou a sýrem

    Kořeněné šátečky se šunkou a sýrem

    Salát z grilované červené řepy s kozím sýrem, jablky a rukolou

    Salát z grilované červené řepy s…

    Pikant salát

    Pikant salát

    Doporučujeme

    20 minut
    Tvarohová pomazánka s vejci

    Tvarohová pomazánka s vejci

    20 minut
    Hrášková polévka s lososem

    Hrášková polévka s lososem

    30 minut
    Quesadilla s kuřecím masem a koriandrovou smetanou

    Quesadilla s kuřecím masem a…

    15 minut
    Těstovinový salát s tuňákem a mozzarellou

    Těstovinový salát s tuňákem a…

    30 minut
    Dýňová tofu pomazánka

    Dýňová tofu pomazánka

    90 minut
    Borůvkový cheesecake

    Borůvkový cheesecake

    5 minut
    Smoothie bowl s jahodami

    Smoothie bowl s jahodami

    45 minut
    Jahodové tiramisu II.

    Jahodové tiramisu II.

    110 minut
    Citronový dort s třešněmi

    Citronový dort s třešněmi

    Poslední sledované recepty

    494
    Houbová směs na topinky
    Houbová směs na topinky
    20
    Karlovarský knedlík
    Karlovarský knedlík
    19
    Domácí kuřecí čína
    Domácí kuřecí čína
    18
    Palačinky
    Palačinky
    16
    Hraběnčiny řezy
    Hraběnčiny řezy

    Zajímavé články

    Jídlo na dva dny: Tradiční recepty, které druhý den chutnají ještě lépe
    Jídlo na dva dny: Tradiční recepty, které druhý…
    Narozeniny královny Alžběty: Známe recept na košíčky z královské cukrárny!
    Narozeniny královny Alžběty: Známe recept na…
    Rajská omáčka s hovězím masem: Recept Přemka Forejta budete milovat!
    Rajská omáčka s hovězím masem: Recept Přemka…
    Bramborový guláš, sedlácký salát nebo placky: 7 receptů na celý týden!
    Bramborový guláš, sedlácký salát nebo placky: 7…
    Tradiční a české: 7 receptů na nadýchané rohlíčky, buchty, koláče i vdolky
    Tradiční a české: 7 receptů na nadýchané rohlíčky…

    Sledujte nás

    AHA.cz Kořínková řádí v Prostřeno! jako uragán: Už zase pije...

    Kořínková řádí v Prostřeno! jako uragán: Už zase pije...

    AHA.cz Fotky Lucie Bílé vyvolaly poprask! Vážně se to stalo?

    Fotky Lucie Bílé vyvolaly poprask! Vážně se to stalo?

    AHA.cz Deník Aha! 21.4.2021

    Deník Aha! 21.4.2021

    Dáma.cz Proč královna Alžběta nejí brambory? A co dalšího nesmí jíst královská rodina?

    Proč královna Alžběta nejí brambory? A co dalšího nesmí jíst královská rodina?

    Dáma.cz Džínová bunda nestárne: Vyberte si z 50 kousků tu, která vám nejlépe sedne

    Džínová bunda nestárne: Vyberte si z 50 kousků tu, která vám nejlépe sedne

    Ženy.cz Od Marilyn po Beckhama: Celebrity, které si potřásly rukou s královnou

    Od Marilyn po Beckhama: Celebrity, které si potřásly rukou s královnou

    Maminka.cz Od početí k porodu. Fascinující snímky zrození, jak ho viděl známý fotograf

    Od početí k porodu. Fascinující snímky zrození, jak ho viděl známý fotograf

    Reflex.cz Miroslav Kalousek: Léta budovaná pověst České republiky je kvůli vládě v troskách

    Miroslav Kalousek: Léta budovaná pověst České republiky je kvůli vládě v troskách

    E15.cz Nádražní budova ve Vysočanech šla po 150 letech k zemi, nahradí ji nová odbavovací hala

    Nádražní budova ve Vysočanech šla po 150 letech k zemi, nahradí ji nová odbavovací hala

    Abecedazahrady Vertikální záhony z palet: Hodí se na balkón, terasu i ven

    Vertikální záhony z palet: Hodí se na balkón, terasu i ven

    • Recepty.cz
    • Ciabatta s olivami a česnekem
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí