Chowder z uzeného sledě

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 50
      g máslo
    • 1
      ks cibule velká , nakrájená na plátky
    • 4
      plátek uzená slanina
    • 250
      ml mléko plnotučné
    • 200
      ml smetana 12%
    • 300
      ml rybí vývar
    • 1
      ks brambory oloupaný nakrájený na kostičky
    • 200
      g nakládaná kukuřice scezená , okapaná
    • 100
      g listový špenát natrhaný ,čerstvý
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      lžíce petrželka na ozdobu
    • 450
      g sleďě uzené
    • chleba křupavý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Máslo rozpusťte v hrnci a stáhněte plamen na minimum. Přidejte cibuli a opékejte až je hodně měkká, ale nezmění barvu. Přidejte slaninu a opékejte dalších 5 minut. Přidejte mléko, smetanu, vývar a brambor, stáhněte plamen na minimum a duste 10 minut. Polovinu kukuřice dejte do mixéru. Umixuj do hrubé pasty. Rozmixovanou i nerozmix. kukuřici dejte do polévky a dobře zamíchejte. Přidejte sledě a přikryjte hrnec pokličkou. Duste 8 - 10 minut, nebo až je sleď ůplně prohřátý.
2
Přidejte špenát a okořeňte solí a pepřem. Při podávání nalejte polévku do misek, posypte zelenou petrželkou a podávejte s křupavým chlebem.

Komentáře k receptu

  • roman hanousek
    roman hanousek |

    28. 10. 2010 14:57

    Uzený sleď 450 g - Roman Hanousek

Další doporučené recepty: