Chlebíčky s pečenou dýní a kozím sýrem

moje hodnocení: 0

5.0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 35 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks dýně hokkaidó
    • olivový olej
    • 2
      snítka tymián
    • 2
      snítka rozmarýn
    • 1
      ks bageta
    • 200
      g kozí sýr
    • 2
      hrst ostružiny
    • 1
      hrst ořechy pekanové
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dýni dobře umyjte, vydlabejte a pokrájejte na menší kousky. Dejte na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte olivovým olejem, osolte, opepřete a promíchejte rukama, aby se dužnina obalila. Přidejte tymián a rozmarýn. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut. Měkkou dýni dejte do mísy a dobře rozmačkejte vidličkou.

RADA: VIDEO, jak na domácí pizzu!

2
Bagetu pokrájejte na plátky, potřete je z obou stran olivovým olejem a zlehka opečte.
3
Všechny plátky bagety potřete dýňovou pomazánkou, na ni nadrobte kozí sýr, přidejte ostružiny a nasekané pekany. Dochuťte pár kapkami olivového oleje.
4
Tip: Tyto chlebíčky pomohou odlehčit i mrazáku. Hodí se na ně třeba i rybíz nebo višně. Zkrátka kyselejší ovoce.

RADA: VIDEO, jak na pikantní pečenou cizrnu!

5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.