Chilli con carne pro začátečníky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g fazole
    • 300
      g hovězí kližka
    • 300
      g vepřová kýta
    • 4
      ks cibule
    • 2
      ks klobása
    • 2
      ks paprika velké
    • 4
      ks rajčata
    • 500
      g rajčatové pyré
    • 1
      stroužek česnek
    • 2
      kostka zeleninový vývar
    • chilli papričky nebo chilli koření
    • mletý kmín
    • 1
      lžíce oregáno
    • polenta instantní kukuřičná na zahuštění (nemusí být)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Přes noc namočené fazole dáme vařit, nakrájíme cibuli, přihodíme k již se vařícím fazolím, přidáme mletý kmín. Po chvíli (čas na kávu 30 min.) pokrájíme hovězí maso na kostky přihodíme, vlijeme rajčatové pyré. Vepřové maso pokrájíme na kostky přihodíme, asi po hodině (fazole už skoro jsou), pokrájíme na kostky papriky a přihodíme, klobásky pokrájíme na kolečka a přihodíme. Oloupeme rajčata, pokrájíme přihodíme, přidáme chilli, oregáno rozemneme v dlaních přihodíme. Po chvíli (papriky jsou lehce změklé), přidáme nadrcený (nastrouhaný) česnek, zeleninový bujón a dle chuti přisolíme, když je to moc řídké přisypeme cca 1 lžíci polenty, kdo to nechce tak dietní může přidat olej. Budete potřebovat opravdu velký hrnec, ale nebojte se nejpozději do večera to bude pryč.
2
Je to dobré teplé, nejlepší vlažné. Jako přílohu dobrý chléb.

Komentáře k receptu

  • saki.san
    saki.san |

    14. 1. 2011 11:49

    spravne chilli con corne NEOBSAHUJE zadne fazole. Stejne neobsahuje kmin ale cumin, ktery dava chili prave tu jeho charakteristickou chut. Gurmani pridavaji take pivo a jine prisady. Moznosti a receptu jsou desitky i s fazolemi. Ale to prave fazole nema. Skoda ze tyto recepty pripravuji nebo se snazi prorazit "kuchari" kteri si je nekde spatne opsali nebo prelozili - meli by zustat u vepro knedlo zelo. To se take v Mexicu nebo Texasu nesnazi propagovat. :-)

  • dada
    dada |

    28. 1. 2008 14:43

    rozvařené fazole nevadí a to maso se tam dává právě proto postupně nebj se toho

  • Anonym
    Anonym |

    25. 1. 2008 13:39

    Vařit 2 druhy fazolí současně mi připadá poněkud riskantní a 2 druhy masa taky,ale asi to chce odvahu,přinejhorším bude něco rozvařené.

  • OLINA darracka
    OLINA darracka |

    25. 1. 2008 10:14

    ZKUSÍM TO