Český Uncle Bens s cuketou

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Marsí

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg cuketa
    • 0,5
      kg červená paprika
    • 0,5
      kg zelená paprika
    • 0,5
      kg cibule drobně pokrájená
    • 1
      lžíce sůl
    • 1
      lžíce cukr
    • 6
      lžíce sojová omáčka
    • 6
      lžíce worcestrová omáčka
    • 0,3
      l rostlinný olej
    • 2
      sklenice kečup - ostrý
    • 3
      sklenice kečup - jemný

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vše nakrájíme na kostičky, smícháme a 30 minut vaříme. Pak dáme do sklenic a zavařujeme 20 minut při 80 °C. Kečupy - použijeme klasická malá balení po 300 g - ve skleničkách.
2
Použití směsi je všestranné - s těstovinami, s rýží, pod maso, nebo jen tak za studena jako přílohu na studené mísy nebo na pizzu.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • jarkoo
    jarkoo |

    7. 9. 2015 14:24

    Dělám každoročně, část dávky trochu obměním - přidám třeba mrkev, řapíky celeru, ananas i s nálevem, asijskou omáčku a mám dva druhy dobrého Uncle Bens za dobrou cenu.

  • xluciferka
    xluciferka |

    6. 11. 2014 13:36

    Zkuste přidat zázvor pro pikantnost a šmrnc. Sušeného celý sáček, čerstvého dle chuti. Zavařuji každým rokem z přerostlých cuket a je to naše nejoblíbenější zavařenina. <3

  • abygail
    abygail |

    21. 8. 2014 10:17

    Dělám už roky, ale nepoužívám worchester a kečupy.

  • ruzicka
    ruzicka |

    23. 8. 2013 21:46

    opravdu to nemá chybu je to super............................. :-)

  • markiba
    markiba |

    14. 8. 2012 11:29

    reny asi nemá vlastní zahrádku, když odpočítám i kečup místo kterého dám domácí který jsem právě dodělal z hodně vyzrálých rajčat které nestíhám ani jíst ... není co dodat vše domácí , bez éček, konzervantů ...

  • eva
    eva |

    27. 7. 2012 21:25

    cena zhruba 100 kč za hodně sklenic dobroty,zřejmě nemáte nouzi o peníze,tak si to běžte koupit :-\

  • reny
    reny |

    16. 9. 2011 14:33

    a to se vyplatí?když si zpočítám cenu kečupů,energie a práci,tak si Uncle bens půjdu koupit hotové ;-)

  • lolita
    lolita |

    2. 9. 2011 16:22

    Je skoro jako z obchodu, super.

  • liduli
    liduli |

    18. 8. 2011 12:36

    dnes jsem dělala z cukety tady toto a přidala jsem dýnový kompot.nemá to chybu

  • Janka Klímová
    Janka Klímová |

    29. 8. 2007 08:37

    Výborný recept,ještě jsem zkusila variantu do kteréjsem přidala plechovku fazolí v rajčatové omáčce.Též výborné.Když to zhrnu:jedna omáčka hned několi variana všechny vynikající.

  • Lenka
    Lenka |

    2. 8. 2007 17:10

    Teď jsem to dodělala. Je to vynikající...dobrý způsob, jak využít cukety. Doporučuji a dávám za 1.

  • michaela vilkusová
    michaela vilkusová |

    10. 7. 2007 08:52

    Dělám ten recept už léta. Přidávám vše podle chuti. Už jsem dělala i se žampiony.Přidávám ale na 1kg papriky 1 velký 900g kečup v plastu.

  • Maruš
    Maruš |

    20. 8. 2006 16:28

    Jájo,měl by to být recept,kde se přidává 5 malých kečupů,tedy po 300 g,tedy celkově 1,5 kg.Dělám už více let,naší rodině chutná.Navíc jen přidávám 6-8 mírně uvařených mrkví,nakrájených na kostky.Letos jsem zkusila taky verzi s kukuřicí a ananasem.Taky mohu doporučit.

  • Jája
    Jája |

    15. 8. 2006 09:42

    Kolik je kečupu? Jako měřítko mi označení "3 kečupy" přijde na nic, protože jsou různé balení. Tedy kečup o 300 g nebo 1,5 kg? To už je velký rozdíl.

  • Majka Rončáková
    Majka Rončáková |

    14. 8. 2006 08:36

    Taky jsem to poprvé dělala vloni, ale dala jsem více cukety a přidala jsem česnek. Dávám si to dokoknce i na topinky.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    25. 5. 2006 11:13

    Petro, i já se připojuju: dejte Váš recept do nových. Určitě nás bude víc, kteří to s tím ananasem budeme chtít zkusit:-))

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    25. 5. 2006 06:37

    Peťko,prosím Vás,nemohla by jste přesněji popsat jak děláte ty sklenice a s jakým nálevem?Totiž s tím ananas.kompotem a mrkví by to byla opravdu česká Asie..:o)Už jen kokos..:o)

  • Petra Plevová
    Petra Plevová |

    24. 5. 2006 20:54

    U nás v rodině osvědčený recept,do základu přidávám loupaná rajská jablíčka a mrkev nakrájenou na kostičky.Jemnější varianta vznikne,když místo poloviny množství papriky dáme konzervu sterilované kukuřice a drobně nakrájený ananasový kompot i se šťávou.Asie jak vystřižená.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    24. 5. 2006 19:00

    Ano, taky to znám a dělám a mohu doporučit.

  • Airan
    Airan |

    24. 5. 2006 18:43

    Delam to uz leta, je to vyborne!

  • Anonym
    Anonym |

    24. 5. 2006 14:42

    Já se snad dám i na zavařování...Vypadá to dost dobře..:o)