Celozrnný chleba hrnkový

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1,1
      l voda
    • 1
      hrnek hladká mouka
    • 1
      hrnek celozrnná pšeničná mouka
    • 1
      hrnek celozrnná žitná mouka
    • 1
      lžíce cukr
    • 2
      lžička sůl
    • 6
      lžíce ovesné vločky
    • 3
      lžíce slunečnicová semínka (Místo slunečnice je možno dát ořechy nebo dýně)
    • 3
      lžíce semínka
    • 2
      lžíce bílý jogurt
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      lžíce jablečný ocet
    • 1
      lžička obilné klíčky
    • 1
      lžička sušené droždí Necelá

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Klasická příprava, semínka dávám hned. Program celozrnné pečivo, velikost střední.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • K.K.
    K.K. |

    4. 7. 2013 12:37

    Recept jsem si trochu obměnila, ale asi můj nejoblíbenější chleba: vody 225 ml, místo hladké mouky chlebovou pšeničnou (všechny mouky po 125 g), nedávám ovesné vločky a klíčky, ale lněná semínka (případně i slunečnice, dýně) a používám klasické droždí (8 g). Program malý celozrnný chléb.

  • LenaK
    LenaK |

    12. 10. 2007 09:58

    Recept vypadá zajímavě, ale jako začínající pekařka si nejsem jistá, jestli myslíte 250ml hrnky a nebo odměrku přiloženou k pekárně? U té vody se má dát 250ml +31ml? To pečení je asi jako práce v laboratoři.