Celerová polévka III.

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na másle orestujeme na kostičky nakrájený celer, zaprášíme hlakou moukou, zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme bujónovou ksotku a vaříme, dokud celer nezměkne. Pak přidáme muškátový oříšek, eventuálně Podravku podle chuti. Nakonec petrželka.
2
Podáváme s houstičkou osmaženou na másle.

Komentáře k receptu

  • Monika Krausova
    Monika Krausova |

    22. 7. 2010 14:36

    je dobra, nemela jsem bujon, tak jsem dala trochu cerveneho vina.. manzelovi chutnala:) zarazuji do oblibenych

  • Monika Krausova
    Monika Krausova |

    22. 7. 2010 14:34

    je dobra, dala jsem do ni trochu cerveneho vina:) jelikoz jsem nemela bujon

  • Jan Wasserbauer
    Jan Wasserbauer |

    17. 11. 2008 16:51

    Nemá chybu. Jen malá změna. Celer na hrubo nakrájený do rozředěné světlé jíšky. Perfektní s tou osmaženou houskou.

  • Jana C.
    Jana C. |

    7. 4. 2008 17:43

    Výborná polévka,jen celer jsem také nastrouhala,bujon dala zeleninový s masoxem,a nakonec rozmixovala.Super.

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    1. 4. 2008 13:18

    Celerovou polévku dělám podobně, jen celer nekrájím ale nahrubo nastrouhám, orestuji, zaliju vodou, dám masový bujón a přidám 3 polévkové lžíce suchývh ovesných vloček, které polévku zahustí. Vařím do změknutí vloček, ozdobím petrželkou

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    29. 3. 2008 13:15

    Já snad jen k tomu postupu,neměl by se ten celer vařit s tím bujónem doměkka a potom zasmažit?Určitě to nějakou chvilku trvá,než změkne,aby se polévka zbytečně nepřipalovala?Jinak dávám za 1 Jana

Poslední navštívené:

Abecední seznam: