• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Čatní z rebarbory
    Napište svůj komentář k receptu

    Čatní z rebarbory

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    0.0
    hodnotilo: 0
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Čatní z rebarbory
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
    • Na 6 sklenic (po 225 ml)
      • 1
        kg rebarbora
    • Koření
      • 2
        ks hřebíček
      • 6
        ks pepř mletý Kuliček
      • 4
        ks nové koření Kuličky
      • 200
        ml vinný ocet
      • 2
        ks cibule
      • 1
        stroužek česnek
      • 150
        g fíky Sušené
      • 200
        g cukr
      • 1
        lžička zázvor Strouhaný
      • 1
        lžička hořčičný prášek

    Postup přípravy receptu

    1
    Rebarboru očistíme, opláchneme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Vinný ocet přivedeme k varu a dáme do něj najemno nakrájenou cibuli, česnek a fíky, cukr, zázvor, hořč. prášek, patlíček s kořením a rebarboru a vaříme asi 1 hodinu.
    2
    Poté vyndáme pytlíček s kořením, naplníme do sklenic, uzavřeme a necháme vychladnout. Pak necháme ještě 2 týdny "táhnout". Nezavařujeme.
    3
    Trvanlivost je min. 6 měsíců.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Koláč z rebarbory

    Koláč z rebarbory

    Šneci z rebarbory

    Šneci z rebarbory

    Čatní z červených blum

    Čatní z červených blum

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Jana Pátková
      Jana Pátková | 10. 7. 2008 21:32

      Terezko, a Jarko pojďme na chat, Jana

    • Tereza J.
      Tereza J. | 10. 7. 2008 21:15

      Ahoj Jaurška, ty si ako pri PC ??? Veď si sa lúčila na celé prázdniny ?!?

    • Jarka O.
      Jarka O. | 10. 7. 2008 20:48

      Přesně tak , jak říká Tereza. Čatní se podává k masům jako hořčice nebo dresinky, připravit se dá téměř z čehokoliv jak nasladko tak naslano. No a rebarborové čatní jsem ještě nezkoušela, tak jdu na to...

    • Majka
      Majka | 10. 7. 2008 20:45

      Také milujeme čatní a toto z rebarbory mě zaujalo, tak už se hezky ukládá ve skleničkách...

    • Tereza J.
      Tereza J. | 10. 7. 2008 15:01

      Každé čatní sa podáva k mäsu, je to studená omáčka. Zjednodušene sa dá povedať, že čatní môžete použiť všade tam, kde by ste použili horčicu, k teplým ale aj studeným mäsám. Každé čatní mám veľmi rada, hlavne jablkové a egrešové. Toto z rebarbory ešte nemám, dávam si do obľúbených.

    • Miroslava Severová
      Miroslava Severová | 10. 7. 2008 09:42

      A to se pak podává k masu ? Na buchtu to asi nebude když tam je česnek a cibule.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Omáčky & guláše
    Ostatní Zálivky a omáčky Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cukr Fíky Hořčičný prášek Hřebíček Nové koření Pepř mletý Rebarbora Vinný ocet Zázvor
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Kuřecí prsíčka Nenasyta

    Kuřecí prsíčka Nenasyta

    Rybízová pěna

    Rybízová pěna

    Chléb skoro jako Šumava

    Chléb skoro jako Šumava

    Křenová pomazánka na jednohubky

    Křenová pomazánka na jednohubky

    Zapečený lilek po italsku - bez tuku

    Zapečený lilek po italsku - bez tuku

    Dipy ke grilovanému masu - s kapary

    Dipy ke grilovanému masu - s kapary

    Noky se špenátem

    Noky se špenátem

    Dušené maso s hráškem

    Dušené maso s hráškem

    Zapečené cukety se šunkou a sýrem

    Zapečené cukety se šunkou a sýrem

    Doporučujeme

    30 minut
    Cizrnové ragú s rýží

    Cizrnové ragú s rýží

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    30 minut
    Brokolicové karbanátky

    Brokolicové karbanátky

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    90 minut
    Croissanty s mandlovou náplní

    Croissanty s mandlovou náplní

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    Poslední sledované recepty

    25
    Palačinky
    Palačinky
    15
    Hrnkový perník
    Hrnkový perník
    13
    Bramboráky
    Bramboráky
    13
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    12
    Rychlovka z papiňáku
    Rychlovka z papiňáku

    Zajímavé články

    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů vám pomůže rozhodnout, co vařit
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů…
    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle trend musíte zkusit!
    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle…
    Palačinkový dort: Jednoduchý slaný koláč plný sýra si zamilují i děti!
    Palačinkový dort: Jednoduchý slaný koláč plný…
    Kynutý houskový knedlík, který se vždycky povede. Jaký je správný postup?
    Kynutý houskový knedlík, který se vždycky povede.…
    Šílené kombinace, které chutnají skvěle: Tohle je 12 nejpodivnějších!
    Šílené kombinace, které chutnají skvěle: Tohle je…

    Sledujte nás

    AHA.cz Tragédie hokejového reprezentanta: Vránovi se utopila manželka

    Tragédie hokejového reprezentanta: Vránovi se utopila manželka

    AHA.cz Láska dětí slavných otců! Nedvědová randí s Kordou

    Láska dětí slavných otců! Nedvědová randí s Kordou

    AHA.cz Deník Aha! 4.3.2021

    Deník Aha! 4.3.2021

    Dáma.cz Horoskop lásky na březen: Kdo má šanci se navzdory omezením seznámit?

    Horoskop lásky na březen: Kdo má šanci se navzdory omezením seznámit?

    Dáma.cz Zpěvák Dalibor Janda: Místo slávy chomout, ztráta syna a nečekaný kolaps

    Zpěvák Dalibor Janda: Místo slávy chomout, ztráta syna a nečekaný kolaps

    Ženy.cz Nejjednodušší špagety z jednoho hrnce: Ideální, když máte hlad, ale nemáte čas!

    Nejjednodušší špagety z jednoho hrnce: Ideální, když máte hlad, ale nemáte čas!

    Maminka.cz Poporodní deprese! Máma ukázala dvě odlišné fotky a sklidila neuvěřitelnou podporu!

    Poporodní deprese! Máma ukázala dvě odlišné fotky a sklidila neuvěřitelnou podporu!

    Reflex.cz Rozkaz zněl jasně: Nesmí projít! Život v Česku pod přísným dohledem policie a armády

    Rozkaz zněl jasně: Nesmí projít! Život v Česku pod přísným dohledem policie a armády

    E15.cz Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Abecedazahrady 15 nejhezčích balkonových rostlin do truhlíku. Inspirujte se!

    15 nejhezčích balkonových rostlin do truhlíku. Inspirujte se!

    • Recepty.cz
    • Čatní z rebarbory
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí