Buchta s klobásou

moje hodnocení:

3,3

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g klobása
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      ks vejce
    • 20
      g droždí
    • 2
      lžíce máslo
    • mléko
    • sůl
    • tuk na pomaštění plechu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z mouky, droždí žloutků, mléka a špetky soli zaděláme vláčné těsto, které necháme vykynout. Potom jej rozválíme na plát vysoký asi 1 cm. Krájíme obdélníčky. Na každý dáme hromádku nakrájené klobásy.
2
Těsto uzavřeme a vytvarujeme na malé bochánky, které klademe nepříliš těsně k sobě na vymaštěný plech. Necháme ještě vykynout, potřeme rozšlehaným vejcem a v dobře vyhřáté troubě pečeme dozlatova. Podáváme s kysaným zelím.
Zařazení: Maso Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Mája VLACHOVÁ
    Mája VLACHOVÁ |

    11. 4. 2006 17:25

    Peču tyhle buchty zejména,když jedeme srodinou na dovolenou.Jsou opravdu moc dobré.