Brusinky s hruškami a jablky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg brusinky
    • 500
      g hrušky
    • 500
      g jablka
    • 1
      kg cukr
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 3
      lžíce pomerančová kůra nakrájená
    • 3
      ks hřebíček

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brusinky přebereme, opláchneme a necháme okapat. Jablka a hrušky omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky.
2
Uvedeme do varu sklenici vody s citronovou šťávou a vložíme do ní připravené ovoce. Povaříme asi 5 minut a scedíme.
3
Z cukru a 3/4 vody v níž se vařilo ovoce, připravíme sirup. Uvedeme jej do varu, vsypeme povařené ovoce a na mírném ohni vaříme, až ovoce zesklovatí (30 minut). Když brusinky klesnou ke dnu, odstraníme pěnu.
4
Sedm minut před koncem vaření vložíme hřebíčky, pomerančovou kůru (osmaženou v cukru) a promícháme.
5
Zavařenina je hotová pokud na chladném talířku rychle rosolovatí. Horkým ovocem plníme zavařovací sklenice, rychle zavíčkujeme, převrátíme dnem vzhůru a přikryjeme dekou, aby zavařenina rovnoměrně chladla.
6
Uchováváme na tmavém, chladném místě.

Komentáře k receptu

  • Milada Galářová
    Milada Galářová |

    28. 7. 2006 08:55

    vypadá to nádherně a zdravě