Brambory s kysaným mlékem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      kg brambory
    • 3
      ks cibule
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 400
      g uzená slanina
    • 250
      g mražená kukuřice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory rozkrájíme na čtvrtky a ve slané vodě uvaříme. Scedíme a rozmačkáme. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme ve větším hrnci, přidáme ještě trochu oleje (podle toho, kolik tuku se vyškvaří ze slaniny, brambory musí být dobře omaštěné), nakrájenou cibuli a opražíme ji dozlatova. Vmícháme rozmačkané brambory, kukuřici a dobře promícháme.
2
Podáváme horké s vychlazeným kysaným mlékem, acidofilním, kefírem...

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    22. 3. 2006 12:20

    Vierka, kukuricu vsypem do hotových zemiakov, keď sú už v slaninke s cibuľkou. V horúcich sa rýchlo rozmrazia, nijako ju pred tým neupravujem. Aj ju sypem od ruky, nevážim, ja dávam radšej viac, my máme kukuricu radi.

  • Věra
    Věra |

    22. 3. 2006 11:25

    p. Jarčušková tu mraženou kukuřici orestujete také na cibulce ? nebo jí přisypete jen rozmraženou do brambor ?

  • Marie Svobodová
    Marie Svobodová |

    30. 1. 2006 10:19

    Paní Jitko, předpokládám, že Váš komentář byl směřován p. Marii N. Já totiž naprosto souhlasím a doporučuji konzumaci kukuřice. Nejen jako zrna, ale u nás je velmi oblíbený popcorn, který je pro velké množství vlákniny výborný pro dobrou činnost střev(snižuje se výskyt rakoviny střev) .Takže závěr- kukuřici konzumejem ve všech podobách a budeme i nadále.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    30. 1. 2006 07:02

    Chcem len doplniť Jitku, že nie je tuk ako tuk. Medzi mastnými kyselinami ( nasýtené a nenasýtené ) je značný rozdiel. A potom, my dávame prasatám viac vecí, ktoré sú pre človeka veľmi dôležité a pritom ich radšej hodí zvieratkám, ako by ich zjedol sá, napr. vlákninu. Obilniny omieľame od povrchových vrsttie, pričom najviac minerálov je tesne pod šupkou ( všetky obilniny aj s ryžou ). Bežne od viditeľného tuku opracované bravčové mäso môže obsahovať až 50 % skrytého tuku a predsa je málo ľudí, ktorí bravčové mäso nejedia vôbec. A ešte jedna poznámka, nech je ten tuk akýkoľvek, ak nesedím doma na gauči , ale sa hýbem, tak ho spálim bez problémov a nemá sa mi čo usadzovať ani v cievach, ani na bokoch.

  • Jitka Malinová
    Jitka Malinová |

    29. 1. 2006 17:49

    Paní Marie, když o kukuřici napíšete "A" měla byste napsat i "B":Kukuřice je velmi oblíbená a lehce stravitelná zelenina. Obsahuje značné množství tuku a škrobu, takže je i energeticky vydatná. Kukuřičná zrna mají vysoký obsah vitamínu B1 – thiaminu, který je velmi důležitý pro naši nervovou soustavu, posiluje náš intelekt a schopnost soustředění. Již 40 minut po konzumaci tak zlepší výkon mozku a schopnost koncentrace! Další účinnou látkou obsaženou v kukuřici je biotin (důležitý pro zdravé, silné vlasy a hezkou pleť) a niacin (pro dobrou náladu a zdravé buňky). Kukuřice obsahuje i kyselinu pantotenovou, kyselinu listovou, selen, železo, zinek a hořčík. Podporuje krvetvorbu, zvyšuje dýchání buněk, posiluje imunitní systém, svaly a srdce a pomáhá rovněž při nedostatku libida a impotenci. Je tedy nejen chutná, ale i velmi zdravá.

  • Marie Svobodová
    Marie Svobodová |

    29. 1. 2006 15:55

    Souhlasím s p.Di a jak jsem nedávno poslouchala nějakého lékaře odborníka na výživu máme jíst samozřejmě s mírou vše o co si tělo řekne, na co má chuť neboť to zřejmě potřebuje

  • Di
    Di |

    29. 1. 2006 13:24

    Řekla bych, že od 30.let 20.století se naše poznatky o tom, co je a není zdravé už několikrát dost radikálně změnily.

  • Marie N.
    Marie N. |

    29. 1. 2006 00:01

    Nevím jestli víte, že kukuřice je strašně nezdravá (vysoký obsah tuku) a pokud v Americe ve 30. létech minulého století nebyl hlad tak se kukuřice dávale jenom prasatům…

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    26. 1. 2006 08:36

    Keď som bola ešte doma, aj neskôr, som tiež nedávala kukuricu. Potom som to niekde čítala, skúsila pridať a keďže my máme kukuricu radi, teraz ju dávam vždy. Dávam mrazenú a len ju nasypem do zemiakov, ona sa od horúcich zemiakov rozmrazí a je dobrá chrumkavá. Raz som dala sterilizovanú, ale nie je to ono.

  • Jana Han
    Jana Han |

    25. 1. 2006 19:08

    Toto miluje cela moje rodina, hlavne kdyz to jime z jedne velke misy. Rikame tomu Sup do huby. Nedavala jsem vsak kukurici a tak to ted zkusim s ni. To hlavni kouzlo je v tom zakysanem mlece, s normalnim to neni ono. Velice jednoduche, rychle a vynikajici.