Bramborový salát se slaninou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ve slupce uvařené brambory nakrájíme na kolečka, pokapeme octem, osolíme, opepříme. Slaninu nakrájíme na malé kostky a na pánvi orestujeme. Vyjmeme slaninu a dáme ji k bramborám.Pokud slanina pustí málo tuku, přidáme 2-3 lžíce oleje.
2
Ve výpeku krátce orestujeme na jemná kolečka nakrájený pórek. Přidáme k bramborám a promícháme.
3
Pažitku a nať nasekáme a přidáme k bramborám.
4
V chladničce necháme vychladnout.

Komentáře k receptu

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    15. 5. 2008 12:18

    My to podávame práveže studené, slanina je proste stuhnutá, ale lojovitou by som ju nenazvala.

  • Oldřich Gargulák
    Oldřich Gargulák |

    14. 5. 2008 23:46

    Tomuto salátu se v některých kuchařkách říká "teplý". Když je příliš studený,tak tuk zlojovatí.V Itálii místo slaniny dávají uvařenou,pokrájenouchobotnici-taky je to mňamka.

  • Anonym
    Anonym |

    29. 9. 2005 13:33

    Tohle delavam taky- je vyborne i jako samostatne jidlo. K tomu podavam podmasli, nebo airan:-))) Kdo nevi co je to airan - je to zredeny vodou jogurt, ochuceny soli a peprem, okrajove v Turecku i s cesnekem :-))) Airan