Bramborový salát podle mámy

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: macouch

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg brambory
    • 7
      ks vejce
    • 2
      sklenice zelenina
    • 3
      lžíce hořčice plnotučná
    • 1
      ks cibule
    • 1
      dl rostlinný olej
    • sůl
    • cukr
    • ocet

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory uvaříme ve slupce, oloupu a nakrájíme na kostičky. Zeleninu bez nálevu smícháme s hořčicí a nakrájenou cibulkou. Ve větším množství oleje uděláme míchaná vajíčka - hodně oleje, aby byla řídká. Smícháme je se zeleninou, osolíme, přidáme brambory a podle potřeby dochutíme troškou nálevu ze zeleniny - případně dokyselíme, osladíme, opepříme.
2
Děláme tento salát uz hodně dlouho a míchaná vajíčka mu dodají správnou konzistenci i chuť.

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    28. 12. 2007 16:33

    Bože, tenhle salát, to je fakt hnus

  • Anonym
    Anonym |

    18. 12. 2006 23:46

    Víte že bramborový salát v klasicky známé podobě se v Česku objevil až po druhé světové válce? A že ve většině evropských zemí se takto nedělá? A že je docela dobře možné, že se k nám dostal z Ruska?

  • Anonym
    Anonym |

    18. 12. 2006 16:53

    Každý má asi ten svůj vyzkoušený salátek. Já zase uvařím mrkev, kousek celeru a kousek petržele společně s bramborami. Přidávám vejce vařená natvrdo, pokrájené oloupané jablíčko, pokrájenou kyselou okurku, na drobno pokrájenou cibuli, pokrájenou šunku, trošku hořčice, zakysanou smetanu a bílý jogurt asi půl na půl, citronovou šťávu, trošku Podravky, špetku zeleného mletého pepře, nadrobenou sušenou celerovou, petrželovou a libečkovou nať. Připravím aspoň hodinu před konzumací a nechám v chladu trochu odležet.

  • Anonym
    Anonym |

    10. 1. 2006 10:50

    A kde jsi mily Gatariku videl v tomhle salatu majonezu?

  • gatarik
    gatarik |

    23. 12. 2005 02:15

    neni nad cerstve jemne uvarenou zeleninu-cerel,mrkev na kosticky nakrajenou,nakladana zelenina je plna chemie a kyselosti. nakladana okurka prida salatu jemnou kyselost. doporucuji jemne nakrajenou cibuli sparit horkou vodou.misto tucne majonezy pouzivam jogurtovou majonezu. dobrou chut.

  • Marcela Vrabcová
    Marcela Vrabcová |

    22. 11. 2005 14:59

    Anonym ma pravdu. Davam tam zeleninu, ktera se jmenuje Zelenina do bramboroveho salatu a je myslim od Hame. Olej pouzivam klasicky slunecnicovy a vajicka do nej supnu syrova a udelam michanici. Ten nalev ze zeleniny vetsinou jeste trochu okyselim, opeprim, proste podle toho, jak mi zrovna prijde k chuti. Obcas pak dokyseluji a trosku doslazuji i cely salat. Pokazde mam asi jinou chut. Je to zajimava zmena oproti majonezovym zalatum.

  • Anonym
    Anonym |

    22. 11. 2005 10:23

    Pane Havlík, nedělejte si z věcí větší problém než je nutný a ničeho s nebojte. Zeleninu do bramborového salátu prodávají už připravenou,tj. pokrájenou směs několika druhů včetně okurek, ve sklenicích , v kyselé tekutině - té se říká nálev. Olej vemte jakýkoliv jaký doma máte. Nemáte-li žádný, použijte máslo. Vajíčka se dávají syrová - hned míchejte, jsou namysli klasická míchaná vejce jako třeba děláte občas na snídani. Jen klid a s chutí do toho.

  • Havlík Radomír
    Havlík Radomír |

    22. 11. 2005 01:20

    Prosim o odpoved od pani Vrabcove na nasledujici otazky:1.Jaka zelnina do br. salatu?2. Vajicka do oleje: rozumi se syrova ci varena?3. Jaky druh oleje?4. Nalev ze zelenny? Jaky?Prominte, ale napsala jste to moc strucne.

  • Nikola S.
    Nikola S. |

    13. 2. 2005 19:13

    Na vanoce jsem si netroufla, ale ted jsem ho zkusila a byla jsem opravdu prekvapena. Je vynikajici, moc jsme si pochutnali. Doporucuji vyzkouset.

  • marie krejzarova
    marie krejzarova |

    10. 12. 2004 16:17

    Míchaná vejce v salátu jsem ještě nejedla, ale než budou vánoce udělám průbu,když se osvětší bude i na vánoce.

  • Renata Křížová
    Renata Křížová |

    10. 12. 2004 09:53

    Vypadá to zajímavě a asi to bude i dobré, ale to větší množství oleje do vajíček se mi zdá jako zbytečné přidávání tuku. Vajíčka se dají umýchat řidčeji i bez tuku, stačí je dřív odstavit.A taky do salátu vždy přidávám hrášek a kukuřici(ne sterilované ale mražené, chutná jako čerstvé ze zahrádky)

  • Iva Nováková
    Iva Nováková |

    10. 12. 2004 08:21

    to je zajímavý recept.Já mám taky jeden.Do salátu dávám zeleninu - mrkev,celer,petržel syrovou, nakrouhanou na jemno. Pak cibuli, jablíčko, hrášek sterilovaný a pak klasika, brambory, horčice, majloka a bílý jogurt nebo kysaná smetana.