Bramborovo-drůbeží karbanátky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Karbanátky
    • 500
      g brambory
    • 1
      lžíce máslo
    • 250
      g drůbeží maso vařené nebo pečené - mohou být i zbytky
    • 120
      g šunka
    • 1
      lžíce petrželová nať a estragonové natě
    • 2
      ks vejce
    • 120
      g strouhanka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • mléko
  • Omáčka
    • 300
      g nakládaná loupaná rajčata drcená - z konzervy
    • 4
      lžíce bílé víno - suché
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 4
      lžíce bílý jogurt
    • 1
      špetka chilli

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory oloupeme, uvaříme a rozmačkáme s lžící másla. Přidáme nadrobno nakrájené maso a šunku, natě, 1 vejce, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Z hmoty vytvarujeme karbanátky, které obalujeme v rozšlehaném vejci s trochou mléka a ve strouhance. Na oleji smažíme z obou stran.
2
Na mírném ohni zahřejeme rajčata, vmícháme víno, osolíme, opepříme. Horkou omáčku odstavíme, vmícháme jogurt, chilli koření a prohřejeme podle potřeby.
3
Karbanátky podáváme s omáčkou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: