Bramborové knedlíky, jak je neznáte

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g vařené brambory studené
    • 2
      ks vejce 1-2
    • 125
      g solamyl (bramborový škrob)
    • 40
      g hrubá krupice
    • 1
      špetka sůl
    • hrubá mouka na vál

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory nastrouháme a zpracujeme se všemi přísadami. Těsto rozkrájíme asi na 12 dílků (podle požadované velikosti) a plníme dle chuti např. škvarky, uzeným masem, klobásou ap.. Vaříme 2x4 min. (po 4 minutách obracím).
2
Jiná alternativa je, že do těsta zapracujeme na kostičky nakrájenou a osmaženou housku, a uvařené použijeme jako přílohu k masům (i v tomto případě vařím malé knedlíky, ne vcelku).

Komentáře k receptu

  • Gabrhelova
    Gabrhelova |

    11. 11. 2010 15:49

    Dělám je spoustu let a neznámé určitě nejsou. O:-) :-P

  • Eva Přecechtělová
    Eva Přecechtělová |

    28. 11. 2007 10:10

    Mám zde podobný recept "Bramborové knedlíky po babičce"

  • Marsí
    Marsí |

    28. 11. 2007 09:44

    No a já když mně drží lenora a nechce se mi dělat ty jednotlivé knedlíky, tak to těsto jemně vyválím, posypu to uzeninou,zaroluju a dám vařit.Pak to nakrájím jako roládu a hotovo...:-)

  • Vlastislav Janovský
    Vlastislav Janovský |

    28. 11. 2007 09:26

    Tento recept již dělám asi tak 40let. Takže žádné neznáte

  • Vlastislav Janovský
    Vlastislav Janovský |

    28. 11. 2007 09:25

    Tento recept již dělám asi tak 40let. Takže žádné neznáte