Bochánky k zelí

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 12 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 1
      kostka droždí
    • 1
      lžička cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 250
      g tvaroh
    • 50
      g máslo rozpuštěné
    • 200
      ml voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Připravíme si kvásek. Do mísy dáme mouku, sůl, vzešlý kvásek, přidáme tvaroh, máslo, vodu a vypracujeme těsto - buď ručně nebo hnětačem. Necháme vykynout, jak je obvyklé. Po vykynutí vytvarujeme asi 12 kulatých bochánků, potřeme buď 1 lžící mléka nebo rozkvedlaným žloutkem, posypeme sezamem nebo kmínem a pečeme v předehřáté troubě při 175-200°C asi 20-25 minut.
2
Podáváme ke klasickému vepřo-zelo nebo k masu na šťávě. Bochánky jsou výborné i jako pečivo (nahřejeme v mikrovlnce). Můžeme je proříznout a obložit jako burgery. Navíc jsou zdravější než knedlíky.

Komentáře k receptu

  • Gábina H
    Gábina H |

    27. 1. 2009 15:22

    Kolik se dává droždí? Celá kostka?

  • Jitka V.
    Jitka V. |

    13. 3. 2006 12:24

    Co je zdravější? Pokud nekupujete hotové knedlíky, které nám nechutnají, tak jsou bochánky zdravější tím, že je tam tvaroh a jsou lehčí.

  • Věra
    Věra |

    13. 3. 2006 11:07

    Dotaz : nechybí v receptu vajíčko ? Pak by tam asi byl ten rozdíl....tvaroh je zdravější než vejce :-D

  • Verča
    Verča |

    13. 3. 2006 10:22

    Mohu se zeptat co je na tomto bochánku zdravějšího ?

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    13. 3. 2006 10:07

    To se mi líbí, zkusím:-)