• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Balkánské řezy
    Napište svůj komentář k receptu

    Balkánské řezy

    autor: haluška50
    0.0
    moje hodnoceni
    3.0
    hodnotilo: 2
    doba přípravy: 60 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Balkánské řezy
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 2
        balení listové těsto
      • 200
        g balkánský sýr
      • 200
        g sýr
      • 250
        g tvaroh
      • 500
        g mleté maso
      • 1
        ks cibule
      • 2
        stroužek česnek
      • 1
        špetka sůl
      • 1
        špetka pepř mletý
      • 1
        lžička bazalka
      • 1
        lžička mletá paprika
      • 2
        ks vejce

    Postup přípravy receptu

    1
    Těsta rozdělíme na 4 pláty a vyválíme do velikosti zapékací mísy. Balkán utřeme s tvarohem a 1 vejcem - pokud je hmota příliš hustá, rozředíme trochou mléka. Mleté maso lehce osolíme - doporučuji nejdřív balkán ochutnat, jak moc je slaný, už se mi podařilo toto jídlo přesolit! Okořeníme a přidáme nastrouhaný česnek a 1 vejce.
    2
    Dno zapékací mísy vymastíme olivovým olejem a dáme první plát těsta, potřeme také olejem. Přidáme polovinu balkánské směsi, druhý plát těsta - propíchat vidličkou, potřít olejem a dát polovinu směsi mletého masa, na které poklademe na proužky pokrájenou cibuli. Tento postup ještě jednou zopakujeme.
    3
    Vrch tvoří plát také propíchaný a potřený olejem. Pečeme asi 20 minur. Poté posypeme sýrem a zapékáme dalších cca 20 minut.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Balkánské řezy II.

    Balkánské řezy II.

    Balkánské chleby

    Balkánské chleby

    Balkánské kapsy

    Balkánské kapsy

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • Simča S.
      Simča S. | 30. 4. 2011 18:04

      Toto přece není moučník......!

    • Klárka
      Klárka | 10. 2. 2007 18:15

      tak jsem dnes zkoušela a teda těsto jsem propíchala jak psala p.englická jen jsem neolejovala a krásně se to propeklo.Bylo to moc dobré,měli jsme k tomu jen zeleninový salát a moc jsme si pochutnali...určitě budu opakovat,jen třebas s nějakou obmněnou:o)))

    • Lenka Kristová
      Lenka Kristová | 9. 2. 2007 17:32

      Lenko S., filo těsto je podobné listovému, vyvaluje se úplně dotenounka a není tolik mastné.

    • cicolina
      cicolina | 9. 2. 2007 11:03

      K tomu nepropečému těstu uvnitř - jen mě tak napadlo, co si ty prostřední pláty lístkového těsta předpéct samotné, nechat vychladit a pak vrstvit a upéct podle návodu?;-)

    • Tereza Jarčušková
      Tereza Jarčušková | 9. 2. 2007 09:57

      Lenka, vyhľadajte si na tomto webw recept, je tu uverejnený.

    • Lenka S
      Lenka S | 9. 2. 2007 09:24

      Airan nebo Lenko Kristová, co je to, prosím vás, filo těsto, v životě jsem to neslyšela. Díky za vysvětlení.

    • Jára
      Jára | 9. 2. 2007 08:44

      Marketka a na jakém stupni to pečeš?

    • Airan
      Airan | 8. 2. 2007 19:00

      Pani Kristova, to same tvrdim i ja:-)) Filo testo se mi propece ale listove bohuzel ne, i kdyz ho propicham jak radi pani Englicka. Proste uprostred z listoveho testa mam nedopecene mastne testo ale mozna je vina v troube...nebo v rukach, kdo vi:-))

    • englis
      englis | 7. 2. 2007 10:25

      kdyz se to testo propicha tim muze unikat para tak se krasne propece,nikdy se mi nestalo ze bych nemela listove testo propecene....ani takto vrstvene...

    • Lenka Kristová
      Lenka Kristová | 6. 2. 2007 22:07

      Airan, já dělám filo těsto podle mé tchýně a každou část náplně motám s těstem do tvaru šneka.Tak zaplním celý plech a nikdy se mi nestalo, že by se nepropeklo. Náplň dávám buď masovou, nebo balkán s vejci, nebo špenát nebo nasladko s cuketou, vejci a kondenzovaným mlékem. Peču v plynové troubě a výsledek je vždy vpoho.

    • Airan
      Airan | 6. 2. 2007 17:05

      Rada bych se s vami podeli o sve zkusenosti - listove testo na vrstvi se v prostredku nepropece. Bud jeden plat, napln a dalsi nahoru anebo kazdy plat svynout jako roladu. Ani baklava, ktera ma uplne suchou napln (orechy a skorice) se mi uprostred nepropekla. Ten recept je aktualni jen s filo testo, to neni tukove jako listove a nadherne se propece. Nechci tim zpochybnovat recept pani Englicke, jen vychazim ze svych zkusenosti:-)

    • engliš
      engliš | 6. 2. 2007 15:53

      no vidíte asi neumím počítat,jo jasně 5.osvědčilo se mi i listové těsto již naplátkované,chuťově je o něco lepší a není tak silné...

    • Simča Sládková
      Simča Sládková | 6. 2. 2007 11:08

      Markétko, nějak mi navycházejí počty - píšeš rozděli těsto na 4 díly, na dno dáš první díl těsta, na něj půlku směsi s balkánem. dáš druhý kus těsta, na něj půlku masové směsi. Opět - třetí - plát těsta a zbylou půlku směsi s bakánem a pak 4. plát těsta a zbylou půlku masové směsi. Ale současně píšeš, že se končí plátem těsta. Koupila jsem dnes lístkové těsto že to vyzkouším, koukám na recept a tak jsem se zasekla - buď je chybka v počtu dílů těsta a musí jich být 5, nebo se nemůže končit těstem.... Prosím o upřesnění, ať to můžu vyzkoušet. Díky Simča

    • engliš
      engliš | 6. 2. 2007 09:51

      hmhmh,a jaký jste použila tvaroh paní Evičko,pokud ve vaničce je dost pravděpodobné že vám s toho vznikla kašička a hmota neměla být příliš řídká-když se vám zdála měla jste tam dát jěště jedno vajíčko..nevím jak je možne,že jste to měla mastné,je snad jasné,že oleje použijeme jen tolik abychom navlhčili těsto!!jinak pokrm jsem dělala několikrát!!!sama jsem ho vymyslela...pěkný den.

    • Lenka Kristová
      Lenka Kristová | 5. 2. 2007 18:10

      Evo, asi někde nastala chyba. Možná jste dali více mléka. Já tohle jídlo dělám už dlouho, to mleté maso nejdřív osmahnu na cibulce, odleju tuk a potom dávám do jídla. Markéta tady má skvělé recepty, takže si nemyslím,že by zde dala recept totálně špatný.

    • Anonym
      Anonym | 5. 2. 2007 09:47

      Bohužel jsme to celé vyhodili, uprostřed byly pláty rozmáčeného, neupečeného těsta, hrozně mastného. Pochybuji, že to autorka dělala, protože by musela zjistit, že recept je totálně špatnýTímto jí děkujeme a byla by to jasná 5!!! Eva

    • anny anny
      anny anny | 30. 1. 2007 22:48

      Fí ha,takové lasagne po česku.Zajímavé a myslím,že dost vydatné.Já bych to viděla bez brambor,Markétko,k tomu zeleninový salátek a budu mít boule za ušima.

    • engliš
      engliš | 29. 1. 2007 16:52

      nejlépe k tomu chutnají americké brambůrky zalité kečupem :o)))

    • Gábina Houšková
      Gábina Houšková | 29. 1. 2007 13:59

      hmmm to vypadá moc dobře, určitě vyzkouším

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
    Chuťovky Slané Svačina Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Balkánský sýr Bazalka Česnek Cibule Listové těsto Mletá paprika Mleté maso Pepř mletý Sůl Sýr Tvaroh Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Králík po cikánsku

    Králík po cikánsku

    Vepřová krkovice se šlehačkou

    Vepřová krkovice se šlehačkou

    Salámový aspik

    Salámový aspik

    Domácí chleba

    Domácí chleba

    Dušená hovězí kližka

    Dušená hovězí kližka

    Boloňské tousty

    Boloňské tousty

    Domácí houskový knedlík

    Domácí houskový knedlík

    Bramborovo-žampionová polévka se špenátem

    Bramborovo-žampionová polévka se…

    Jednoduchá žampionová směs

    Jednoduchá žampionová směs

    Doporučujeme

    40 minut
    Zeleninový boršč

    Zeleninový boršč

    60 minut
    Domácí těstoviny

    Domácí těstoviny

    40 minut
    Omáčka z pečených paprik

    Omáčka z pečených paprik

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    36
    Karlovarský knedlík
    Karlovarský knedlík
    35
    Segedínský guláš
    Segedínský guláš
    31
    Babiččina zelňačka
    Babiččina zelňačka
    31
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    28
    Domácí kuřecí čína
    Domácí kuřecí čína

    Zajímavé články

    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších dezertů do skleničky
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších…
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého jídelníčku?
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého…
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému čaji podle Britů
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému…
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy Boženy Němcové: Upečte si klasiku!
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy…
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?

    Sledujte nás

    AHA.cz Došlo na lámání chleba? Pozérka Schneiderová radikálně otočila!

    Došlo na lámání chleba? Pozérka Schneiderová radikálně otočila!

    AHA.cz Pikantní tajemství oslavenkyně! Douglas sbalil Ivanku na sprosťárnu

    Pikantní tajemství oslavenkyně! Douglas sbalil Ivanku na sprosťárnu

    AHA.cz Deník Aha! 21.1.2021

    Deník Aha! 21.1.2021

    Dáma.cz Módní minimalismus: Kabelky na mobil jsou praktické i slušivé! Kde je sehnat?

    Módní minimalismus: Kabelky na mobil jsou praktické i slušivé! Kde je sehnat?

    Dáma.cz Pitt, Roberts, Clooney: 10 oscarových herců, kteří se objevili v seriálu Přátelé

    Pitt, Roberts, Clooney: 10 oscarových herců, kteří se objevili v seriálu Přátelé

    Ženy.cz Kabáty jako symbol změny: Na které návrháře vsadily Jill Biden a Kamala Harris?

    Kabáty jako symbol změny: Na které návrháře vsadily Jill Biden a Kamala Harris?

    Maminka.cz Maminka roku: Miluši Smékalové bylo 23, když se rozhodla postarat se o sourozence

    Maminka roku: Miluši Smékalové bylo 23, když se rozhodla postarat se o sourozence

    Reflex.cz Lékař Hajdúch: O rozvolnění můžeme jen snít, epidemie tu bude ještě roky, Česko je ideální pro mutace

    Lékař Hajdúch: O rozvolnění můžeme jen snít, epidemie tu bude ještě roky, Česko je ideální pro mutace

    E15.cz Zapomeňte na Coca-Colu, největšího světového nápojáře je třeba hledat jinde

    Zapomeňte na Coca-Colu, největšího světového nápojáře je třeba hledat jinde

    Abecedazahrady Podrobný návod, jak dětem postavit iglú

    Podrobný návod, jak dětem postavit iglú

    • Recepty.cz
    • Balkánské řezy
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí