Přidat fotografii
Smícháme těsto a na masovém strojku (dělá se i kokosové) na dýlku ukazováčku děláme banánky (nejširší zubatý-hřeben). Upečeme při 160-180 °C. Pak... více o Banánky I
Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého zašleháme cukr. Poté vmícháme ořechy mouku a rozpuštěné máslo. Na pečící papír klademe placičky. A nakonec... více o Princesky - sněhové
Kvasnice dáme do dvou lžic mléka se špetkou cukru a zadělámena kvásek. Mleté ořechy, anýz, citron zamícháme do mouky. Přidáme kvásek a nakonec máslo a... více o Aninky
V míse třeme máslo, cukr a žloutky, přimícháme kvásek z kvasnic - připravený z trochu mouky, cukru a mléka. Když je vše rozmícháno, přidáme sůl,... více o Jidášky našich babiček
V mouce uděláme důlek nalijem trochu mléka přidáme cukr a kasnice.Necháme vzejít kvásek,pak přidáme zbytek mléka a olej a vypracujem těsto které... více o Vdolky paní Slávky
Rozehřejeme tuk aby byl vlažný a Salko do něj zašleháme, aby se komponenty spojily. Směs se dá ztuhnout do lednice. Spaříme mandle a oloupeme. Do... více o Rafal-Rokl
Z ingrediencí uděláme těsto, které necháme v chladu odpočinout. Plníme do formiček a pečeme jako obvyklé Pracny. Formičky nevymazávat! Jdou lehce... více o Pracny II
Balkán nakrájíme na kostičky dáme dvě lžičky provensálského koření a zalijeme olivami i s nálevem. Necháme ve sklenici dva dny v chladu uležet.... více o Olivy k vínu
Mouku oříšky a cukr promícháme v míse a tukem a bílkem zaděláme těsto, pěchujeme do formiček košíčků a pečeme při 180 °C. Krém tmavý: Ingredience... více o Ohavečské košíčky
Uděláme kvásek a zaděláme tužší těsto. Děláme bochánky s náplní máku a jablek velikosti menších koblih které upečeme. 3 až 4 den bochánky dáme na... více o Peciválky II.
Rozinky a kandované ovoce zalijte rumem a nechte aspoň dvě hodiny nejlépe přes noc odležet. Ve velké misce nechte vzejít kvásek s droždí se lžící... více o Vánoční marcipánová štola
Svaříme cukr s trochou vody "na nit" a vmícháme do tuhého sněhu z bílků. Vychladlou hmotu ochutíme skořicí a vanilkovým cukrem a dobře promícháme.... více o Skořicové rohlíčky - sněhové
Z části mouky, vody a přidáním cukru a droždí vyrobíme kvásek. Po vykynutí přidáme ostatní suroviny a vymísíme středně tuhé elastické těsto. Necháme 1... více o Sladký rohlík - loupák
Přidáním různých přísad do základního krému získáme celou řadu dalších druhů krémů. VANILKOVÝ - do základního krému přidáme vanilinový cukr, příp. pár... více o Základní máslový krém
Mléko s cukrem svaříme, přisypeme nastrouhané ořechy a necháme přejít varem. Odstavíme a po vychladnutí zamícháme piškoty a dochutíme citronovou... více o Ořechová náplň (BT)
V kotlíku zamícháme v syrovém mléce nebo smetaně vanilku vcelku, moučkový cukr a žloutky. Kotlík s obsahem postavíme do kastrolu s horkou vodou a na... více o Vaječný koňak vařený - 1930
Mléko přivedeme k varu, přidáme kokos a necháme přejít var. Odstavíme a necháme vychladnout. Potom vmícháme tuk utřený s cukrem.... více o Kokosová náplň
Švestky vypeckujeme, cibuli oloupeme a z nedozrálými rajčaty nakrájíme na drobno a zvolna dusíme asi 30-40 minut. Přidáme cukr, ocet, sůl a koření a... více o Chutney švestkové
50 g másla rozpustíme v kastrůlku, odstavíme, přisypeme mouku a cukr, zamícháme a znovu postavíme na oheň. Jen co se jíška spojí, hned zalijeme 1/4 l... více o Krém jíškový kávový
Zpracujeme těsto, které necháme dvě hodiny v lednici odležet. Pak těsto vtlačujeme do formiček na rohlíčky a upečeme. Vychladlé rohlíčky slepujeme... více o Mandlové rohlíčky
Sypké ingredience smícháme, do důlku dáme vejce a rozdrobíme tuk. Vypracujeme těsto a necháme 1/2 hod. odležet. Vyválíme placku 3 mm silnou a... více o Strapáče
Cukr tuk a vejce třeme, vmícháme kakao mouku promíchanou s práškem do pečiva a mléko. Upečeme. Studený rozřízneme pomažeme zavařeninou a polijeme... více o Dort z jednoho vejce - čokoládový
Máslo necháme změknout a utřeme do hladka z taveným sýrem, solí a strouhanou Nivou. Přidáme mouku a vypracujeme těsto. V ledničce necháme hodinu... více o Cukroví z Nivy
Víno, kompoty, skořici, ořechy, vodku a rum smícháme. Necháme v lednici 1 den uležet. Při podávání nalijeme půl sklenice bowle a dolijeme sektem. Mohu... více o Ohavečská bowle
Prosátý moučkový cukr, žloutky, vanilkový prášek nebo utlučenou prosátou vanilku třeme v míse 15 minut. Pak přidáme svařené, vychladlé mléko nebo... více o Vaječný koňak třený - 1930
Do studeného mléka vsypeme krupici, ořechy, cukr a dobře promícháme. Přidáme citronovou kůru, vanilkový cukr a vejce. Nakonec přidáme prášek do pečiva... více o Dort z jednoho vejce - krupicový
Tento sortiment pekařských výrobků vždy na kvásek nebo všech surovin zamícháním najednou. Nejobvyklejší způsob: 1/3 tekutiny pro zadělání těsta,... více o Karlovarský rohlík
1/2 l rumu, 2 kg otrhaného červeného nebo bílého rybízu a Quittin vaříme 10 minut. Poté přidáme 2 kg cukru, 1 vanilkový cukr a mletou skořici (dle... více o Rybízové chutney
Moučkový cukr prosejeme do misky, přidáme vodu a horký rozehřátý tuk a třeme do zhoustnutí. Nahrázením části vody jinou přísadou získáme libovolnou... více o Základní poleva - cukrová, bílá
Z perníku nakrájíme kostky z 1 balení 15-20 podle toho, jak chceme veliké hrudky. Do talíře připravíme mléko a rum podle chuti, jak kdo má rád. Kostku... více o Ohavečské hrudky
Cukr, tuk, vejce třeme 1/4 hod., pak se přidá strouhaná citronová kůra, trocha rumu a kakao. Nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva. Pečeme ve... více o Dort z jednoho vejce - kakaový
Zaděláme dobré neslazené těsto jako na buchty, ale nedáme vůbec cukr (jen lžici do kvásku na vzejití kvasnic) a necháme vykynout. Po vykynutí... více o Klobásové tyčinky - Ohavečské
Rajská jablíčka a jablka omyjeme, cibuli a jablka oloupeme (vyjmeme jádřince) a vše nakrájíme na malé kousky, přidáme rozkrájenou feferonku. Dáme do... více o Chutney z nedozrálých rajčat
Jablka omyjeme a oloupeme, vyjmeme jádřince, nakrájíme na kostičky, k tomu přidáme vypeckované a nadrobno nakrájené švestky, dáme do kastrolu a... více o Chutney - rychlé
Bílek s cukrem vymícháme do hladké polevy. Na 1 sušenku polevou v cukrářském pytliku namalujem okna dveře, na 3 sušenky namalujeme okna a na dvě... více o Chaloupka s překvapením
Po prvním signálu přidáme rozinky a vlašské ořechy. Program ZÁKLADNÍ.... více o Oříšková buchta pro domácí pekárny
Přibližná hmotnost chleba 900-1180 g. Doporučení: přidejte rozinky a ořechy až po zaznění akustického signálu, po druhé hnětací fázi. Pozor: při... více o Ořechový a rozinkový chléb
Hovězí i vepřové maso uvaříme s veškerou zeleninou a kořením. Červenou řepu omyjeme, oloupeme a vcelku upečeme v troubě. Měkkou řepu nakrájíme na... více o Boršč pro labužníky r. 1878
Bílky ušleháme se špetkou soli, přidáme cukr a došleháme do husta. Zlehka vmícháme mouku a nastrouhané arašídy a na plech klademe malé kopečky hmoty.... více o Arašídové hrudky (BT)
Rozinky spaříme, scedíme a umeleme nebo rozmixujeme. Smícháme s kokosem, medem a ochutíme skořicí. Na vál nasypeme kokos a z hmoty vytvarujeme tenký... více o Kokosové špalky - nepečené (BT) (BC)
Mouku prosejeme se sodou, přidáme nastrouhané ořechy, změklý tuk, med, žloutek a tolik jogurtu nebo mléka, aby vzniklo vláčné těsto. To necháme v... více o Ořechové oválky (BC)
Kompotované višně scedíme, zalijeme griotkou nebo rumem a necháme odležet. Nastrouhané sušenky smícháme s kokosem, moučkovým a vanilinovým cukrem,... více o Plněné kokosové kuličky - nepečené (BT)
Žloutky, prosátý cukr, tlučenou prosátou vanilku a citronovou šťávu třeme 1/2 hodiny (můžeme našlehat elektrickým šlehačem podstatně ruchleji) do... více o Rakvičky - pradávný recept
Nadrobno nakrájíme fíky ořechy a datle. Ušleháme tuhý sníh z bílků. A pomalu zašleháváme cukr. Nakonec vmícháme drobně nasekané ořechy datle a fíky.... více o Ovocná merinda - sněhové
Ořechy nameleme. Ve 3/4 litru vody svaříme 1/2 kg cukru na sirup. Do hotového sirupu přidáme připravené ořechy, krátce povaříme do zhoustnutí. Pak... více o Ořechová marmeláda
Mandle umeleme na jemno na mlýnku a ze všech přísad zaděláme těsto. Vyválíme asi 4-5 mm placku rozkrájíme na čtverečky, do středu každého položíme... více o Mandlové ranečky
Nastrouhané ořechy (oříšky) spojíme medem, rumem a mlékem nebo smetanou. Do náplně můžeme přidat v rumu namočené rozinky, kakao, lžíci rozehřáté... více o Medová ořechová náplň (BT) (BC)
Cukr, žloutek, tuk třeme asi 15 minut, přidáme kakao, vanilkový cukr, citronovou kůru, poté prosátou mouku s prýškem do pečiva a mlékem. Nakonec... více o Dort z jednoho vejce - vanilkový
Vezmeme jisté množství medu, dle libosti se zaděláme moukou žitnou tak, že z toho povstane těsto tuhé, jak chlebové. Toto se dobře propracuje a nechá... více o Domácí perník našich prababiček
Rohlík sladký patří do skupiny jemného pečiva pro vysoký obsah cukru a tuku. Je to sortiment sladkého pečiva vhodný ke snídani nebo dětem na... více o Sladký rohlík