• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Kuchaři
    • František Brusák
    František Brusák

    František Brusák

    Velikost obrázku musí být minimálně 300x300px

    Přidat fotografii

    Uložit
    Přidat do oblíbených

    Hodnocení

    Kuchtík
    Počet bodů: 17141
    OFFLINE

    Recepty kuchaře

    109 receptů:
    Banánky I

    Banánky I

    Smícháme těsto a na masovém strojku (dělá se i kokosové) na dýlku ukazováčku děláme banánky (nejširší zubatý-hřeben). Upečeme při 160-180 °C. Pak... více o Banánky I

    50 minut
    Princesky - sněhové

    Princesky - sněhové

    Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého zašleháme cukr. Poté vmícháme ořechy mouku a rozpuštěné máslo. Na pečící papír klademe placičky. A nakonec... více o Princesky - sněhové

    Aninky

    Aninky

    Kvasnice dáme do dvou lžic mléka se špetkou cukru a zadělámena kvásek. Mleté ořechy, anýz, citron zamícháme do mouky. Přidáme kvásek a nakonec máslo a... více o Aninky

    Jidášky našich babiček

    Jidášky našich babiček

    V míse třeme máslo, cukr a žloutky, přimícháme kvásek z kvasnic - připravený z trochu mouky, cukru a mléka. Když je vše rozmícháno, přidáme sůl,... více o Jidášky našich babiček

    90 minut
    Vdolky paní Slávky

    Vdolky paní Slávky

    V mouce uděláme důlek nalijem trochu mléka přidáme cukr a kasnice.Necháme vzejít kvásek,pak přidáme zbytek mléka a olej a vypracujem těsto které... více o Vdolky paní Slávky

    30 minut
    Rafal-Rokl

    Rafal-Rokl

    Rozehřejeme tuk aby byl vlažný a Salko do něj zašleháme, aby se komponenty spojily. Směs se dá ztuhnout do lednice. Spaříme mandle a oloupeme. Do... více o Rafal-Rokl

    50 minut
    Pracny II

    Pracny II

    Z ingrediencí uděláme těsto, které necháme v chladu odpočinout. Plníme do formiček a pečeme jako obvyklé Pracny. Formičky nevymazávat! Jdou lehce... více o Pracny II

    Olivy k vínu

    Olivy k vínu

    Balkán nakrájíme na kostičky dáme dvě lžičky provensálského koření a zalijeme olivami i s nálevem. Necháme ve sklenici dva dny v chladu uležet.... více o Olivy k vínu

    Ohavečské košíčky

    Ohavečské košíčky

    Mouku oříšky a cukr promícháme v míse a tukem a bílkem zaděláme těsto, pěchujeme do formiček košíčků a pečeme při 180 °C. Krém tmavý: Ingredience... více o Ohavečské košíčky

    Peciválky II.

    Peciválky II.

    Uděláme kvásek a zaděláme tužší těsto. Děláme bochánky s náplní máku a jablek velikosti menších koblih které upečeme. 3 až 4 den bochánky dáme na... více o Peciválky II.

    70 minut
    Vánoční marcipánová štola

    Vánoční marcipánová štola

    Rozinky a kandované ovoce zalijte rumem a nechte aspoň dvě hodiny nejlépe přes noc odležet. Ve velké misce nechte vzejít kvásek s droždí se lžící... více o Vánoční marcipánová štola

    50 minut
    Skořicové rohlíčky - sněhové

    Skořicové rohlíčky - sněhové

    Svaříme cukr s trochou vody "na nit" a vmícháme do tuhého sněhu z bílků. Vychladlou hmotu ochutíme skořicí a vanilkovým cukrem a dobře promícháme.... více o Skořicové rohlíčky - sněhové

    120 minut
    Sladký rohlík - loupák

    Sladký rohlík - loupák

    Z části mouky, vody a přidáním cukru a droždí vyrobíme kvásek. Po vykynutí přidáme ostatní suroviny a vymísíme středně tuhé elastické těsto. Necháme 1... více o Sladký rohlík - loupák

    Základní máslový krém

    Základní máslový krém

    Přidáním různých přísad do základního krému získáme celou řadu dalších druhů krémů. VANILKOVÝ - do základního krému přidáme vanilinový cukr, příp. pár... více o Základní máslový krém

    Ořechová náplň (BT)

    Ořechová náplň (BT)

    Mléko s cukrem svaříme, přisypeme nastrouhané ořechy a necháme přejít varem. Odstavíme a po vychladnutí zamícháme piškoty a dochutíme citronovou... více o Ořechová náplň (BT)

    40 minut
    Vaječný koňak vařený - 1930

    Vaječný koňak vařený - 1930

    V kotlíku zamícháme v syrovém mléce nebo smetaně vanilku vcelku, moučkový cukr a žloutky. Kotlík s obsahem postavíme do kastrolu s horkou vodou a na... více o Vaječný koňak vařený - 1930

    Kokosová náplň

    Kokosová náplň

    Mléko přivedeme k varu, přidáme kokos a necháme přejít var. Odstavíme a necháme vychladnout. Potom vmícháme tuk utřený s cukrem.... více o Kokosová náplň

    Chutney švestkové

    Chutney švestkové

    Švestky vypeckujeme, cibuli oloupeme a z nedozrálými rajčaty nakrájíme na drobno a zvolna dusíme asi 30-40 minut. Přidáme cukr, ocet, sůl a koření a... více o Chutney švestkové

    Krém jíškový kávový

    Krém jíškový kávový

    50 g másla rozpustíme v kastrůlku, odstavíme, přisypeme mouku a cukr, zamícháme a znovu postavíme na oheň. Jen co se jíška spojí, hned zalijeme 1/4 l... více o Krém jíškový kávový

    Mandlové rohlíčky

    Mandlové rohlíčky

    Zpracujeme těsto, které necháme dvě hodiny v lednici odležet. Pak těsto vtlačujeme do formiček na rohlíčky a upečeme. Vychladlé rohlíčky slepujeme... více o Mandlové rohlíčky

    20 minut
    Strapáče

    Strapáče

    Sypké ingredience smícháme, do důlku dáme vejce a rozdrobíme tuk. Vypracujeme těsto a necháme 1/2 hod. odležet. Vyválíme placku 3 mm silnou a... více o Strapáče

    15 minut
    Dort z jednoho vejce - čokoládový

    Dort z jednoho vejce - čokoládový

    Cukr tuk a vejce třeme, vmícháme kakao mouku promíchanou s práškem do pečiva a mléko. Upečeme. Studený rozřízneme pomažeme zavařeninou a polijeme... více o Dort z jednoho vejce - čokoládový

    Cukroví z Nivy

    Cukroví z Nivy

    Máslo necháme změknout a utřeme do hladka z taveným sýrem, solí a strouhanou Nivou. Přidáme mouku a vypracujeme těsto. V ledničce necháme hodinu... více o Cukroví z Nivy

    Ohavečská bowle

    Ohavečská bowle

    Víno, kompoty, skořici, ořechy, vodku a rum smícháme. Necháme v lednici 1 den uležet. Při podávání nalijeme půl sklenice bowle a dolijeme sektem. Mohu... více o Ohavečská bowle

    20 minut
    Vaječný koňak třený - 1930

    Vaječný koňak třený - 1930

    Prosátý moučkový cukr, žloutky, vanilkový prášek nebo utlučenou prosátou vanilku třeme v míse 15 minut. Pak přidáme svařené, vychladlé mléko nebo... více o Vaječný koňak třený - 1930

    Dort z jednoho vejce - krupicový

    Dort z jednoho vejce - krupicový

    Do studeného mléka vsypeme krupici, ořechy, cukr a dobře promícháme. Přidáme citronovou kůru, vanilkový cukr a vejce. Nakonec přidáme prášek do pečiva... více o Dort z jednoho vejce - krupicový

    Karlovarský rohlík

    Karlovarský rohlík

    Tento sortiment pekařských výrobků vždy na kvásek nebo všech surovin zamícháním najednou. Nejobvyklejší způsob: 1/3 tekutiny pro zadělání těsta,... více o Karlovarský rohlík

    30 minut
    Rybízové chutney

    Rybízové chutney

    1/2 l rumu, 2 kg otrhaného červeného nebo bílého rybízu a Quittin vaříme 10 minut. Poté přidáme 2 kg cukru, 1 vanilkový cukr a mletou skořici (dle... více o Rybízové chutney

    Základní poleva - cukrová, bílá

    Základní poleva - cukrová, bílá

    Moučkový cukr prosejeme do misky, přidáme vodu a horký rozehřátý tuk a třeme do zhoustnutí. Nahrázením části vody jinou přísadou získáme libovolnou... více o Základní poleva - cukrová, bílá

    Ohavečské hrudky

    Ohavečské hrudky

    Z perníku nakrájíme kostky z 1 balení 15-20 podle toho, jak chceme veliké hrudky. Do talíře připravíme mléko a rum podle chuti, jak kdo má rád. Kostku... více o Ohavečské hrudky

    Dort z jednoho vejce - kakaový

    Dort z jednoho vejce - kakaový

    Cukr, tuk, vejce třeme 1/4 hod., pak se přidá strouhaná citronová kůra, trocha rumu a kakao. Nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva. Pečeme ve... více o Dort z jednoho vejce - kakaový

    Klobásové tyčinky - Ohavečské

    Klobásové tyčinky - Ohavečské

    Zaděláme dobré neslazené těsto jako na buchty, ale nedáme vůbec cukr (jen lžici do kvásku na vzejití kvasnic) a necháme vykynout. Po vykynutí... více o Klobásové tyčinky - Ohavečské

    Chutney z nedozrálých rajčat

    Chutney z nedozrálých rajčat

    Rajská jablíčka a jablka omyjeme, cibuli a jablka oloupeme (vyjmeme jádřince) a vše nakrájíme na malé kousky, přidáme rozkrájenou feferonku. Dáme do... více o Chutney z nedozrálých rajčat

    Chutney - rychlé

    Chutney - rychlé

    Jablka omyjeme a oloupeme, vyjmeme jádřince, nakrájíme na kostičky, k tomu přidáme vypeckované a nadrobno nakrájené švestky, dáme do kastrolu a... více o Chutney - rychlé

    Chaloupka s překvapením

    Chaloupka s překvapením

    Bílek s cukrem vymícháme do hladké polevy. Na 1 sušenku polevou v cukrářském pytliku namalujem okna dveře, na 3 sušenky namalujeme okna a na dvě... více o Chaloupka s překvapením

    60 minut
    Oříšková buchta pro domácí pekárny

    Oříšková buchta pro domácí pekárny

    Po prvním signálu přidáme rozinky a vlašské ořechy. Program ZÁKLADNÍ.... více o Oříšková buchta pro domácí pekárny

    Ořechový a rozinkový chléb

    Ořechový a rozinkový chléb

    Přibližná hmotnost chleba 900-1180 g. Doporučení: přidejte rozinky a ořechy až po zaznění akustického signálu, po druhé hnětací fázi. Pozor: při... více o Ořechový a rozinkový chléb

    Boršč pro labužníky r. 1878

    Boršč pro labužníky r. 1878

    Hovězí i vepřové maso uvaříme s veškerou zeleninou a kořením. Červenou řepu omyjeme, oloupeme a vcelku upečeme v troubě. Měkkou řepu nakrájíme na... více o Boršč pro labužníky r. 1878

    Arašídové hrudky  (BT)

    Arašídové hrudky (BT)

    Bílky ušleháme se špetkou soli, přidáme cukr a došleháme do husta. Zlehka vmícháme mouku a nastrouhané arašídy a na plech klademe malé kopečky hmoty.... více o Arašídové hrudky (BT)

    Kokosové špalky - nepečené (BT) (BC)

    Kokosové špalky - nepečené (BT) (BC)

    Rozinky spaříme, scedíme a umeleme nebo rozmixujeme. Smícháme s kokosem, medem a ochutíme skořicí. Na vál nasypeme kokos a z hmoty vytvarujeme tenký... více o Kokosové špalky - nepečené (BT) (BC)

    Ořechové oválky (BC)

    Ořechové oválky (BC)

    Mouku prosejeme se sodou, přidáme nastrouhané ořechy, změklý tuk, med, žloutek a tolik jogurtu nebo mléka, aby vzniklo vláčné těsto. To necháme v... více o Ořechové oválky (BC)

    Plněné kokosové kuličky - nepečené (BT)

    Plněné kokosové kuličky - nepečené …

    Kompotované višně scedíme, zalijeme griotkou nebo rumem a necháme odležet. Nastrouhané sušenky smícháme s kokosem, moučkovým a vanilinovým cukrem,... více o Plněné kokosové kuličky - nepečené (BT)

    Rakvičky - pradávný recept

    Rakvičky - pradávný recept

    Žloutky, prosátý cukr, tlučenou prosátou vanilku a citronovou šťávu třeme 1/2 hodiny (můžeme našlehat elektrickým šlehačem podstatně ruchleji) do... více o Rakvičky - pradávný recept

    Ovocná merinda - sněhové

    Ovocná merinda - sněhové

    Nadrobno nakrájíme fíky ořechy a datle. Ušleháme tuhý sníh z bílků. A pomalu zašleháváme cukr. Nakonec vmícháme drobně nasekané ořechy datle a fíky.... více o Ovocná merinda - sněhové

    Ořechová marmeláda

    Ořechová marmeláda

    Ořechy nameleme. Ve 3/4 litru vody svaříme 1/2 kg cukru na sirup. Do hotového sirupu přidáme připravené ořechy, krátce povaříme do zhoustnutí. Pak... více o Ořechová marmeláda

    Mandlové ranečky

    Mandlové ranečky

    Mandle umeleme na jemno na mlýnku a ze všech přísad zaděláme těsto. Vyválíme asi 4-5 mm placku rozkrájíme na čtverečky, do středu každého položíme... více o Mandlové ranečky

    Medová ořechová náplň (BT) (BC)

    Medová ořechová náplň (BT) (BC)

    Nastrouhané ořechy (oříšky) spojíme medem, rumem a mlékem nebo smetanou. Do náplně můžeme přidat v rumu namočené rozinky, kakao, lžíci rozehřáté... více o Medová ořechová náplň (BT) (BC)

    Dort z jednoho vejce - vanilkový

    Dort z jednoho vejce - vanilkový

    Cukr, žloutek, tuk třeme asi 15 minut, přidáme kakao, vanilkový cukr, citronovou kůru, poté prosátou mouku s prýškem do pečiva a mlékem. Nakonec... více o Dort z jednoho vejce - vanilkový

    Domácí perník našich prababiček

    Domácí perník našich prababiček

    Vezmeme jisté množství medu, dle libosti se zaděláme moukou žitnou tak, že z toho povstane těsto tuhé, jak chlebové. Toto se dobře propracuje a nechá... více o Domácí perník našich prababiček

    Sladký rohlík

    Sladký rohlík

    Rohlík sladký patří do skupiny jemného pečiva pro vysoký obsah cukru a tuku. Je to sortiment sladkého pečiva vhodný ke snídani nebo dětem na... více o Sladký rohlík

    Více

    Doporučujeme

    180 minut
    Tlačenka s vařenými vejci

    Tlačenka s vařenými vejci

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    50 minut
    Pstruh na čekankovém risottu

    Pstruh na čekankovém risottu

    Poslední sledované recepty

    29
    Palačinky
    Palačinky
    23
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    22
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    20
    Tradiční belgické vafle
    Tradiční belgické vafle
    19
    Hrnkové palačinky
    Hrnkové palačinky

    Zajímavé články

    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl předlohou Joži Uprky?
    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl…
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje každý: V tomto podání byste je milovali!
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje…
    Halušky se zelím: Recept našich babiček předávaný po generace
    Halušky se zelím: Recept našich babiček předávaný…
    Levné večeře do 100 Kč pro celou rodinu: Květákové placičky či bramborová pánev
    Levné večeře do 100 Kč pro celou rodinu:…
    Zpět do školy jedině s chutnou svačinou! 5 receptů na dobroty do baťůžku
    Zpět do školy jedině s chutnou svačinou! 5…

    Sledujte nás

    AHA.cz Krampol poprvé o nové lásce: Ve dvou se žije líp

    Krampol poprvé o nové lásce: Ve dvou se žije líp

    AHA.cz Rybová a Prachař na nože? Tohle se nemělo stát!

    Rybová a Prachař na nože? Tohle se nemělo stát!

    AHA.cz Deník Aha! 14.4.2021

    Deník Aha! 14.4.2021

    Dáma.cz Sako pro všechny typy postav: Z 50 kousků si vyberou boubelky i modelky!

    Sako pro všechny typy postav: Z 50 kousků si vyberou boubelky i modelky!

    Dáma.cz Jak se mění vagina ve 20, 30, 40 a v 50 letech. A jaký to má vliv na sex?

    Jak se mění vagina ve 20, 30, 40 a v 50 letech. A jaký to má vliv na sex?

    Ženy.cz Tyhle čelenky ovládnou letošní sezónu! Pořídíte si je?

    Tyhle čelenky ovládnou letošní sezónu! Pořídíte si je?

    Maminka.cz Od početí k porodu. Fascinující snímky zrození, jak ho viděl známý fotograf

    Od početí k porodu. Fascinující snímky zrození, jak ho viděl známý fotograf

    Reflex.cz Jurečka: Spolupráce s Piráty je jediná možnost, adopci dětí homosexuály odmítám, manželství chci ochránit

    Jurečka: Spolupráce s Piráty je jediná možnost, adopci dětí homosexuály odmítám, manželství chci ochránit

    E15.cz Místo chatky vyrostla vila se zahradou na střeše. Na pozemku se nevykácel jediný strom

    Místo chatky vyrostla vila se zahradou na střeše. Na pozemku se nevykácel jediný strom

    Abecedazahrady Pampeliška: Zatočí s revmatismem, vyčistí játra

    Pampeliška: Zatočí s revmatismem, vyčistí játra

    • Recepty.cz
    • Kuchaři
    • František Brusák
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí