Veky na chlebíčky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
počet porcí: 5 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg hladká mouka (pšeničná)
    • 20
      g cukr
    • 15
      g sůl
    • 50
      g tuk
    • 40
      g droždí
    • 4,5
      dl voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z připraveného těsta si odvážíme kousky podle toho, jak mají mít veky hmotnost po upečení.
2
Takto odvážené kusy těsta stočíme na bochánky, které necháme chvíli nakynout. Pak vezmeme bochánek, obrátíme spodní stranou a údery pravé ruky jej uprostřed prohloubíme. Přehneme zadní stranu dovnitř zase nárazy prohloubíme. Nyní zadní stranu přehneme ještě jednou. Tím z bochánků vznikne váleček těsta, který rozválíme mezi rukama a upravíme na potřebnou délku. Dáme na plechy podélně nebo příčně. Necháme nakynout nejlépe ve vlhkém prostředí, aby vytvarované kusy neměly na sobě kůru. Před pečením ovlažíme vodou, příčně 3x nařízneme. Pečeme v páře. Z 1 kg mouky vyrobíme 5 ks 300g nebo 3 ks 400g

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.