1032
Hrušky oloupeme, odstraníme jádřince a pokrájíme na kostičky, pak pokapeme šťávou z jednoho celého citronu. Použít můžeme mimo sezónu i hrušky... více o Citronovo-hruškový koláč
Houby pokrájíme na kousky, posolíme, zakápneme vodou a podusíme doměkka. Do velké mísy si nahrubo nastrouháme cibuli a česnek. Přidáme houby, mléko,... více o Krkonošský hubník
Těsto: do mísy si dáme mouku, uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme žloutky, rum, moučkový cukr a rozdrobené droždí. Přilijeme asi 100 ml mléka,... více o Podzimní jablečný (hruškový) koláč s drobenkou
Těstoviny uvařte na způsob al dente. Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky. Na olivovém oleji orestujte nasekanou cibuli a česnek, přidejte maso,... více o Těstoviny s kuřecím masem a hruškou
Z listového těsta vykrojte šest stejně velkých čtverců. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem. Sýr nakrájejte na plátky a poklaďte jím těsto.... více o Jarní koláčky s hráškem
Troubu zapněte na 180 °C. Křehké těsto rozválejte na lehce pomoučněné pracovní ploše na asi 3 mm silný plát. Ten rozdělte na 8 částí. Plech na vymažte... více o Košíčky s hráškem a křepelčími vajíčky
Do vroucí osolené vody nasypeme těstoviny a vaříme podle návodu, dokud nebudou měkké. Přecedíme a přikryjeme pokličkou, aby nevychladly. Očištěné... více o Celozrnné těstoviny s kuřecím masem, špenátem, hráškem a kukuřicí sypané sýrem
Nejdříve jsem si nasucho opražila kukuřičnou polentu, až se rozvoněla, tak jsem ji zalila vodou a vařila (maximálně 3-5 minut, záleží ale na tom,... více o Křupavé polentové hranolky
Květák očistěte a zbavte listů tak, aby se ale nerozpadal. Pokud ho máte raději měkčí, dejte ho předvařit na pár minut do osolené vody, ale není to... více o Květáková hlava
Korpus: Množství je na kulatou formu 22-23 cm nebo pekáček 18x26 cm. Použít můžeme i těsto z receptu: Korpus s čokokuličkami. Žloutky vyšleháme s... více o Jablečný či hruškový dort (řez) s tvarohovým krémem
Mango očistěte a spolu se zbývajícími surovinami na dresink rozmixujte. Podle potřeby můžete ještě přidat 1 až 2 lžíce studené vody. Dejte chladit do... více o Salát s karotkou a hráškem
V míse smícháme mouku, kypřidlo, kokos a cukr. Přidáme mléko, olej, vejce a aroma. Vše dobře promícháme, nalijeme do připraveného vyššího plechu,... více o Hrnková buchta s kokosem a polevou
Hlívu očistíme, pokrájíme na nudličky, dáme do mísy, posypeme kořením, které máme rádi a necháme cca 15 minut odležet. Pak zaprášíme moukou,... více o Kořeněné chipsy z hlívy
Středně velký květák rozebereme na růžičky a omyjeme. Větší růžičky můžeme pokrájet na menší kousky. V hrnci rozpustíme trochu másla a necháme na něm... více o Hustá květáková polévka
Tento recept jsem si přivezl z dovolené pod názvem "ovocná bublanina". Přijde mi spíš jako ovocný koláč, ale to nic nemění na tom, že je to vláčná ... více o Hrníčkový koláč (bublanina) z kefíru - ovocný
Očistíme si zeleninu a nakrájíme na kolečka pórek, mrkev a petržel. Cibuli nakrájíme na jemno. Do hrnce si necháme rozpustit máslo a olej. Poté hned... více o Hráškovo pórkový krém
Hroznové víno (zelené, žluté, modré, růžové...) omyjeme pod tekoucí vodou a obereme od třapin. Nejlepší jsou odrůdy bezsemenné nebo s malým počtem... více o Kompot z hroznového vína
Hrušky používáme zralé, ale pevné, které omyjeme, oloupeme, odstraníme stopky, bubáky a jádřince a pokrájíme na půlky, čtvrtky, větší kostky..., které... více o Hruškový kompot po našem
Kuskus nasypeme do misky, zalijeme dle návodu vroucím vývarem (vodou) a necháme zakrytý nabobtnat. Pokrájenou cibuli necháme maličko zezlátnout na... více o Kuskus s hlívou
Z mouky, cukru a másla uděláme drobenku. Odebereme jeden hrnek drobenky na posyp a do zbytku zašleháme mléko, vejce a prášek do pečiva. Těsto... více o Tvarohový koláč z drobenky - hrnkový
Husu vykostěte. Chléb nakrájejte na kostky a nechte ho přes noc vyschnout. Na másle opečte cibulku, přidejte chléb, petržel, mléko, kaštanové pyré,... více o Husí roláda s kaštanovou nádivkou
Brambory nastrouháme na jemném struhadle a pokud máme v míse hodně vody z brambor, část slijeme. Brambory osolíme a smícháme s vejcem. Mouky přidáváme... více o Halušky s pečeným kuřetem
Těsto: mouku nasypeme do mísy a smícháme se solí, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Uprostřed uděláme důlek, do něj dáme moučkový cukr, rozdrobené... více o Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý
Mouku v míse smícháme se solí, citronovou kůrou a uprostřed uděláme důlek, do kterého nasypeme cukr, rozdrobíme droždí, zalijeme částí mléka a trochu... více o Jablečný (hruškový) závin s tvarohem - kynutý
Zeleninu ze sklenice nalijeme do cedníku a necháme dobře okapat a klidně ji i trochu vymačkáme a necháme si pouze trochu nálevu stranou na případné... více o Kuře pečené na halali
Z hladké mouky, vody, droždí a oleje si připravíme pizza těsto, které dáme na cca 5 minut odpočinout do ledničky. V této fázi si rozehřejeme troubu na... více o Plněný hermelín v pizza kabátku s plněnými žampióny
Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme skutečným vývarem, rozšleháme a povaříme. Já osobně přidávám i hrst sušených hub (předem namočené).... více o Koprová omáčka s hříbky
Ryby opláchněte, nakrájejte na zhruba 5 cm dlouhé kousky a vysušte. Makrely osolte, opepřete, přidejte sójovou a rybí omáčku a olej. Nechte zhruba... více o Karamelizovaná ryba v hliněné nádobě
Sýr dáme na chvíli do mrazáku, aby se nám dobře strouhal nebo velmi drobně pokrájel. Nastrouháme ho do mísy, přidáme drobně pokrájený stehenní nebo... více o Hermelínovo-kuřecí řízečky
Kuřecí maso pokrájíme na kostičky nebo nudličky, mírně osolíme a více opepříme. Očistíme hrušky. Pokud mají jemnou slupku, nemusíme je loupat, stačí... více o Kuřecí s hruškou
Jablka i hrušky oloupeme. Hrušky přepůlíme, vydlabeme jádřince a potřeme citronovou šťávou. Jablka, pokud máme jemná, které se brzo rozpékají nebo... více o Pečené hrušky / jablka s karamelovým srdcem
Kuřecí prsa pokrájejte na menší kostky, asi 2 x 2 cm. Dejte je do mísy, zakápněte olivovým olejem a ochuťte čerstvě mletým pepřem, ale nesolte,... více o Kuřecí špízy s hummusem a zeleninou
Zapněte pomalý hrnec a nechte ho nahřát, je-li to nutné. Poté rozehřejte na nepřilnavé pánvi trochu oleje, přidejte pokrájenou cibuli, mrkve, celer a... více o Masové kuličky v rajčatové omáčce z pomalého hrnce
Změklé máslo utřete s cukrem do pěny a poté přidejte vejce. Mouku smíchejte s práškem do pečiva, mandlemi a solí a nasypte k máslové směsi. Krátce... více o Mandlový koláč s pošírovanými hruškami
Připravte pikantní pastu: do mixéru dejte jarní cibulky pokrájené na větší kousky, koriandr i se stonky, očištěnou chilli papričku, oloupaný česnek a... více o Pikantní hrášková polévka s kokosovým mlékem
Plátky krkovice potřete olejem, zasypte čerstvě mletým pepřem a lístky tymiánu a nechte při pokojové teplotě odležet alespoň 15 minut. Do mixéru dejte... více o Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou
Filety opláchněte, osušte a každý ostrým nožem rozkrojte na 2 dlouhé tenké „hranolky“. Citron překrojte napůl a nakrájejte na tenká půlkolečka.... více o Pečené kapří hranolky s tymiánem a slaninou
Batáty omyjte a nakrájejte na kolečka silná asi 5 mm. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem. Potřete olejem, osolte a opepřete. Dejte péct do... více o Batátové jednohubky s hráškem a krevetami
Dýni dobře omyjte, zbavte semínek, pokrájejte na kousky velikosti sousta, rozložte na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte olivovým olejem,... více o Čočka s Halloumi a kadeřávkem
Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky, i s hráškem je nasypte do hrnce. Zalijte vývarem, přiveďte k varu a vařte 10 minut. Kapří maso pokrájejte... více o Hrášková polévka s kapřími hranolky
Květák rozeberte na růžičky, cibuli pokrájejte nadrobno, římský kmín nadrťte v hmoždíři. V kastrolu rozpalte 2 lžíce olivového oleje, nechte na něm... více o Květáková polévka s hráškem
Troubu předehřejte na 170 °C. Připravte si máslem vymazanou a moukou vysypanou formu. Vložte suché přísady do mísy, promíchejte a dejte stranou. V... více o Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Pinzetou odstraňte zbytky peří, husu omyjte, osušte a zevnitř i zvnějška do ní vetřete alespoň záleží na velikosti drůbeže. Nechte v chladu uležet do... více o Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím
Lilky vždy napíchněte na dlouhou vidličku a opalujte nad plamenem, dokud nezměknou. Slupku nařízněte a dužninu lžící vydlabejte do mísy. Ořechy... více o Hummus z lilku s ořechy kešú
Připravte si marinádu. Do mísy vymačkejte šťávu z citronů, přidejte med, olivový olej a vše metličkou dobře promíchejte. Prolisujte česnek, v hmoždíři... více o Kuřecí shawarma s pikantním hummusem a marinovanou cibulí
Žebra dejte do většího hrnce, zalijte vodou tak, aby byla ponořená, přiveďte k varu, přiklopte, stáhněte plamen a pomalu vařte alespoň hodinu. Hotový... více o Uzená polévka s kroupami a hráškem
V zadělávací míse smíchejte nadrobené droždí s cukrem a vlažným mlékem. Přidejte jogurt, 1 vejce, citronovou kůru, vanilku, tuzemák, špetku soli,... více o Pražský koláč s opilými hruškami
V kastrolu rozpálíme sádlo (intezita 4/9), přidáme cibuli nahrájenou na kostičky a smažíme do zlatova. Když je cibule osmažená, přidáme nasekaný... více o "Dršťková" polévka z kotrče (masáků, hlívy)
Dýni dobře omyjte, zbavte semínek a pokrájejte na měsíčky. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte olejem, osolte a dejte do trouby... více o Kuřecí prsa s pečenou dýní a mačkaným hráškem
Zeleninu očistěte a pokrájejte na tenká kolečka, ta pak překrojte na půlkolečka. Do kuřecích prsou udělejte 5–6 zářezů, ty veďte tak, abyste zakrojili... více o Kuřecí prsa Hasselback
Kapustu zbavte vrchních tuhých listů a postupně nakrájejte na klínky tak, aby každý klínek držel pohromadě díky košťálu. Troubu předehřejte na 180 °C,... více o Treska se šťouchaným hráškem a kapustou
Ať už se chystáte připravovat bramborové knedlíky, noky, placky nebo třeba salát, neobejdete… Celý článek
Kynuté ovocné knedlíky jsou nejchutnější, pokud je připravíte v páře. Nejsou pak oslizlé a… Celý článek
Aby se knedlíky (jakékoliv) nepřilepili na dno, stačí před hodem do vařicí vody, opláchnout … Celý článek
Knedlíky, ať už ty kynuté, houskové, bramborové, ale třeba i plněné tvarohové, mají tendenci… Celý článek
Možná si teď řeknete, že všechny mouky jsou přece stejné, v kvalitě se nijak nemohou lišit.… Celý článek
Jsou součástí české kuchyně, hodí se k pečenému vepřovému se špenátem, hovězímu na česneku,… Celý článek
Nic nebylo nalezeno