Plněný hermelín v pizza kabátku s plněnými žampióny

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
30 minut
5
porce
neuvedeno
autor: Filee

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks hermelín
    • 15
      ks čerstvé žampiony budeme potřebovat pouze kloboučky
    • 3
      stroužek česnek
    • 150
      g dušená šunka
    • 300
      g hladká mouka
    • 75
      ml vlažná voda
    • 21
      g droždí
    • 45
      ml olej může být i olivový

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z hladké mouky, vody, droždí a oleje si připravíme pizza těsto, které dáme na cca 5 minut odpočinout do ledničky.
2
V této fázi si rozehřejeme troubu na 150 stupňů.
3
Mezitím, co nám těsto odpočívá, tak si nachystáme hermelíny a žampióny. Hermelíny rozpůlíme a zapícháme do něj plátky česneku (do každé půlky dle vlastní chuti, ale stačí 5 plátečků).
4
Nyní nakrájíme šunku na drobné kostičky a také zbylou půlku hermelínu. Nakrájenou šunku a hermelín promícháme, a tak máme nachystanou náplň do žampiónů.
5
Žampióny zbavíme nožiček a kloboučky naplníme náplní.
6
Teď už nám zbývá zabalit hermelíny do kabátku. :-)
7
Vytáhneme si těsto z ledničky a rozdělíme na 5 stejných dílů. Každý díl si rozválíme na plátky, do kterých pak hermelín zabalíme. Takto připravené hermelíny vložíme i s plněnými žampióny do trouby a necháme péct zhruba 15 minut (záleží na troubě, takže pečeme do doby, kdy nám těsto zlehka zrůžoví).
8
K tomuto receptu nepotřebujeme žádnou přílohu. Můžeme však dozdobit listovým salátem a kapií.
Zařazení: Pokrmy

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.