Karamelizovaná ryba v hliněné nádobě

Hodnocení:

Moje:

80 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • pepř mletý
    • 800
      g makrela
    • 1
      lžíce sůl
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      lžíce rybí omáčka
    • 3
      lžíce olej
    • 2
      ks cibule
    • 6
      plátek zázvor nebo galangal
    • 3
      ks citronová tráva
    • 2
      ks chilli
    • 150
      ml kokosové mléko
    • 200
      ml voda
    • 2
      lžíce hnědý cukr
    • jasmínová rýže k podávání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ryby opláchněte, nakrájejte na zhruba 5 cm dlouhé kousky a vysušte. Makrely osolte, opepřete, přidejte sójovou a rybí omáčku a olej. Nechte zhruba jednu hodinu odležet. Nakrájejte si cibuli na kolečka, galangal na plátky. Pokud neseženete galangal, můžete jej nahradit zázvorem. Na dno hliněného hrnce dejte cibuli a galangal, přidejte nadrcenou citronovou trávu a chilli. Na tuto směs vyskládejte připravené kousky ryby, zalijte vodou, kokosovým mlékem, přidejte zkaramelizovaný cukr a zhruba hodinu duste na mírném ohni. Hlídejte si, aby se vám ryba nepřipálila. Servírujte s jasmínovou rýží.
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.