Autor:

Koprová omáčka s hříbky

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 3
Ingredience
Smetana 250 ml
Ocet  
Máslo 1 lžička
Hladká mouka  
Sůl  
Cukr  
Vařená vejce 2 ks
Vývar 400 ml
Kopr
dle chuti
1 hrst
Sušené houby
nejlépe hříbky
2 hrst
Koprová omáčka s hříbky

Postup přípravy:

Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme skutečným vývarem, rozšleháme a povaříme. Já osobně přidávám i hrst sušených hub (předem namočené). Dále přidáme smetanu rozvedlanou s hladkou mouku (k zahuštění), lžičku másla a na konec vmícháme nasekaný kopr dle chuti, omáčku dochutíme a necháme probublat. Před servírováním vložíme do talíře vařené nebo ztracené vejce.

Koprovou omáčku podávejte s houskovým knedlíkem (na fotografii je karlovarský knedlík) nebo vařenými bramborami.

Dobrou chuť!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Koprová omáčka s hříbky

Komentáře

  1. recepty73   20.11.2015 | 12:26 | reagovat |

    ...určitě výborné ...jen by to chtělo doplnit ingredience ;-) ...protože jestli někdo používá funkci: do nákupního seznamu, nepřinese si bohužel z nákupu hříbky ani kopr ;-)

    1. MarffSwed   25.11.2015 | 21:17 | reagovat |

      Díky, někam se mi hříbky a kopr zatoulal :'(

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web