Autor:

Koprová omáčka s hříbky

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 3
Ingredience
Smetana 250 ml
Ocet  
Máslo 1 lžička
Hladká mouka  
Sůl  
Cukr  
Vařená vejce 2 ks
Vývar 400 ml
Kopr
dle chuti
1 hrst
Sušené houby
nejlépe hříbky
2 hrst
Koprová omáčka s hříbky

Postup přípravy:

Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme skutečným vývarem, rozšleháme a povaříme. Já osobně přidávám i hrst sušených hub (předem namočené). Dále přidáme smetanu rozvedlanou s hladkou mouku (k zahuštění), lžičku másla a na konec vmícháme nasekaný kopr dle chuti, omáčku dochutíme a necháme probublat. Před servírováním vložíme do talíře vařené nebo ztracené vejce.

Koprovou omáčku podávejte s houskovým knedlíkem (na fotografii je karlovarský knedlík) nebo vařenými bramborami.

Dobrou chuť!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)

Komentáře k receptu: Koprová omáčka s hříbky

Komentáře

  1. recepty73   20.11.2015 | 12:26 | reagovat | závadný

    ...určitě výborné ...jen by to chtělo doplnit ingredience ;-) ...protože jestli někdo používá funkci: do nákupního seznamu, nepřinese si bohužel z nákupu hříbky ani kopr ;-)

    1. MarffSwed   25.11.2015 | 21:17 | reagovat | závadný

      Díky, někam se mi hříbky a kopr zatoulal :'(

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web