Autor:

Kuře s hříbky a tymiánem na víně

80 minut PT0H80M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí maso
čtvrtky nebo špalíčky
1 kg
Šalotka
nebo 2 menší cibule
5 ks
Hříbky
čerstvé nebo mražené
250 g
Červené víno 1/4 l
Máslo 125 g
Tymián
čerstvý sekaný
2 snítka
Česnek
na plátky
2 stroužek
Masox
slepičí
1 ks
Kuře s hříbky a tymiánem na víně

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Na polovině másla dusíme cca 10 minut na čtvrtky nakrájenou šalotku, česnek a hříbky (měla jsem mražené hříbky, u čerstvých stačí 5 minut).

Do pekáčku vložíme kuřecí čtvrtky, osolíme, poklademe kousky zbylého másla, posypeme tymiánem, pokryjeme houbovou směsí, na kterou ještě rozdrobíme bujón a zalijeme vínem.

Pečeme pod pokličkou cca půl hodiny, další půl hodinu pečeme odkryté, aby se udělala křupavá kůrka na kuřeti. Pravidelně poléváme vypečenou šťávou. Uvedený čas je pro přípravu ze zmražených špalíčků či čtvrtek, při použítí čerstvých je samozřejmě kratší.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
2
4 4 5 1
Salát z pečených paprik a fazolí Suroviny pro horké léto Články z

Komentáře k receptu: Kuře s hříbky a tymiánem na víně

Komentáře

  1. SisiZ   28.10.2012 | 13:36 | reagovat |

    Vyzkoušeka jsem dle rady králíka a bylo to moc dobré.Děkuji za recept.Jen mě mrzí reakce autora/rky na komentář ohledně používání bujonu.Přece kdo chce použije ho,kdo ne nepoužije.A komentáře jsou tu pak od toho,aby každý mohl napsat bez obav svůj názor,zkušenost,radu atd. pro ostatní.Nevím,jestli jsem už vyzkoušela recept od dlovec,ale recepty od recepty73 jsou skvělé.Tedy ty,které jsem vyzkoušela :-)

    1. svišť   28.10.2012 | 18:07 | reagovat |

      To byla reakce na dlovec, ten tu žádné recepty nemá ,proto jste od něj žádné recepty vyzkoušet nemohla. Mě má reakce nemrzí, myslím, že byla adekvátní.

  2. dlovec   06.10.2012 | 23:22 | reagovat |

    za použití bojónu dávám 4, jinak moc dobré. místo bujonu je vhodné použít Demi-glace.

    1. recepty73   07.10.2012 | 22:18 | reagovat |

      ...kilogram masa s kostí nepotřebuje ani bujon ani demi-glace, na ochucení stačí vše ostatní z receptu...

    2. svišť   28.10.2012 | 11:32 | reagovat |

      Bujón budu používat i nadále a s Demi-glace se jděte vycpat. Jinak ráda vyzkouším Vaše jistě výtečné recepty bez použití bujónu, kečupu atd. To je ale na Vás příliš, vy jste jen od kritiky, že?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce! Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce!
Vyzkoušeno před kamerou: Přírodní deodorant a opalovací gel pro problematickou pleť Vyzkoušeno před kamerou: Přírodní deodorant a opalovací gel pro problematickou pleť
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web