Autor:

Hustá květáková polévka

Střední
Ingredience
Květák 1 ks
Cibule 1 ks
Voda 1 l
Smetana 1/2 kelímek
Vločky
pohankové
 
Sůl  
Muškátový oříšek  
Hustá květáková polévka

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Středně velký květák rozebereme na růžičky a omyjeme. Větší růžičky můžeme pokrájet na menší kousky.
V hrnci rozpustíme trochu másla a necháme na něm zesklovatět najemno nakrájenou cibuli. Přilijeme cca 1 l vody (kdo má, tak může dát zeleninový vývar), osolíme a vložíme květák. Podle potřeby přilijeme vodu tak, aby byl květák ponořený. Vaříme, dokud květák nezměkne.
Potom do jiného hrnce slijeme vodu a květák rozmixujeme tyčovým mixerém dohladka (můžeme si ponechat pár celých růžiček na ozdobení při servírování). Slitou vodu přilijeme zpět dle vlastního uvážení všechnu nebo jenom část.
Přidáme cca půl kelímku smetany, trochu nastrouhaného muškátového oříšku, pohankové vločky a krátce povaříme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Rybí polévka 4 recepty na lahodné italské polévky Články z

Komentáře k receptu: Hustá květáková polévka

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web