Autor:

Hustá květáková polévka

Střední
Ingredience
Květák 1 ks
Cibule 1 ks
Voda 1 l
Smetana 1/2 kelímek
Vločky
pohankové
 
Sůl  
Muškátový oříšek  
Hustá květáková polévka

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Středně velký květák rozebereme na růžičky a omyjeme. Větší růžičky můžeme pokrájet na menší kousky.
V hrnci rozpustíme trochu másla a necháme na něm zesklovatět najemno nakrájenou cibuli. Přilijeme cca 1 l vody (kdo má, tak může dát zeleninový vývar), osolíme a vložíme květák. Podle potřeby přilijeme vodu tak, aby byl květák ponořený. Vaříme, dokud květák nezměkne.
Potom do jiného hrnce slijeme vodu a květák rozmixujeme tyčovým mixerém dohladka (můžeme si ponechat pár celých růžiček na ozdobení při servírování). Slitou vodu přilijeme zpět dle vlastního uvážení všechnu nebo jenom část.
Přidáme cca půl kelímku smetany, trochu nastrouhaného muškátového oříšku, pohankové vločky a krátce povaříme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Krémová houbová polévka s nočky Houbové recepty z chalupy Články z

Komentáře k receptu: Hustá květáková polévka

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Halina Pawlowská: Když člověk hubne, není s ním sranda! Halina Pawlowská: Když člověk hubne, není s ním sranda!
Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone
To je láska! Muže jeho psi neopustili ani po vážném úrazu To je láska! Muže jeho psi neopustili ani po vážném úrazu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web