Hustá zeleninová polévka s cizrnou

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks mrkev střední
    • 1
      ks petržel střední
    • 0,5
      ks celer
    • 2
      ks řapíkatý celer
    • 1
      ks pórek
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžíce máslo
    • červená řepa nakládaná,2-3 ks
    • 1
      plechovka cizrna konzervovaná
    • 2
      lžíce petrželka
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mrkev, petržel a celer očistěte a pokrájejte na kostičky (nudličky...). Řapíkatý celer očistěte a řapíky pokrájejte na kousky. Z pórku použijte bílou část, pokrájejte na kolečka. V kastrolu rozehřejte máslo s olejem, přisypte zeleninu a špetku soli a vše lehce osmažte. Pak zalijte horkou vodou, přiveďte k varu a vařte mírným varem 15 - 20 miut. Mezitím nakrájejte řepu na kostičky a přidejte jí do polévky. Z konzervované cizrny slijte nálev, na cedníku jí propláchněte studenou vodou, nechte okapat a přidejte do polévky prohřát. Dochuťte solí, pepřem. Na talířích polévku ozdobte petrželkou.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.