Hrníčkový koláč (bublanina) z kefíru - ovocný

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Hrnek 0,3 litru
    • 1
      hrnek hladká mouka
    • 1
      hrnek hrubá mouka
    • 1
      hrnek cukr krupice necelý, dle sladkosti ovoce
    • 1
      hrnek kefír nebo podmáslí
    • 0,5
      hrnek olej
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 3
      ks vejce
  • Dále
    • čerstvé ovoce dle sezóny nebo okapané kompotované
    • drobenka není nutná, lze (nemusí se) po upečení jen posypat moučkovým cukrem

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Tento recept jsem si přivezl z dovolené pod názvem "ovocná bublanina". Přijde mi spíš jako ovocný koláč, ale to nic nemění na tom, že je to vláčná "mokrá" buchta, která se nemusí ničím zapíjet a chutná výtečně, recept je velmi rychlý a jednoduchý.
2
Vejce vymícháme s cukrem do pěny, přilijeme olej a kefír, přisypeme mouky s kypřidlem a vše jen řádně promícháme. Těsto nalijeme na máslem vymazaný a moukou vysypaný menší plech nebo větší pekáč. Kdo má po ruce citronovou kůru, může jí do těsta přidat a část cukru může nahradit vanilkovým.
3
Na těsto nandáme ovoce dle chuti: třešně, višně, borůvky, rybíz... a pokud máme čas a chuť, můžeme vše před vložením posypat drobenkou. Nutné to ale není a i bez drobenky je koláč výborný.
4
Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů dozlatova, dle výšky těsta od 40 - 55 minut. Vyzkoušíme špejlí. Po vychladnutí můžeme nakrájet a před podáváním pocukrovat.

Komentáře k receptu

  • Daniela
    Daniela |

    30. 3. 2017 12:38

    Je to skvělá mokrá buchta, která se v puse jen rozplyne. Děkuji za recept, všem moc chutná O:-) <3