Křupavé polentové hranolky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
60 minut
1
porce
neuvedeno
autor: efiee

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 80
      g polenta
    • 20
      g eidam sýr
    • 200
      ml studená voda
    • 2
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř celý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejdříve jsem si nasucho opražila kukuřičnou polentu, až se rozvoněla, tak jsem ji zalila vodou a vařila (maximálně 3-5 minut, záleží ale na tom, jakou máte polentu).
2
Do směsi jsem protlačila česnek, dala nastrouhaný sýr a dochutila (vznikne opravdu hodně hustá kaše).
3
Směs jsem přendala do pekáčku a rovnoměrně rozetřela na pečící papír. Až směs pořádně vychladla, nakrájela jsem kaši na hranolky a dala do vyhřáté trouby na 200 stupňů. Pekla jsem ji dozlatova 45 minut.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.