Křupavé válečky s vinnou klobásou

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g vinná klobása cca
    • 1
      balení listové těsto
    • rozšlehané vejce -na potření
    • koření nebo semínka na posypání(paprika,kmín,sezam...)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vinnou klobásu pokrájíme na kousky dlouhé cca 10 cm. Listové těsto rozválíme na plát, pokrájíme ho na obdélníčky a do každého zabalíme kousek klobásy. Dáme na plech s pečícím papírem, který jsme pocákali vodou, potřeme válečky vejcem, posypeme kořením nebo semínky dle chuti, vložíme do rozpálené trouby a pečeme dozlatova.
2
Chutnají dobře jak teplé, tak i studené. Můžeme k nim podávat kečup, hořčici nebo různé dipy či hotové omáčky.

Komentáře k receptu

  • Alice
    Alice |

    14. 3. 2017 19:36

    Skvělé <3

  • žirafka
    žirafka |

    15. 3. 2015 17:31

    od teď je dělám na každou slezinu s přáteli! nepilo se na hladový žaludek a bylo s nima o hodně míň práce než s chlebíčkama a to nejhlavnější že všem padly do chuti, prostê luxus

  • Ela
    Ela |

    26. 12. 2013 17:17

    Zbylo hodně klobásy, tak jsem zkusila udělat válečky už z upečené. Je to výborné, zvlášť když je všude plno sladkého.

  • Jarča
    Jarča |

    12. 8. 2011 17:37

    Mě chutnaly čerstvé, ještě teplé, manžel se s nimi ládoval ještě druhý den a to zase jemu chutnaly víc. Můžou posloužit jako rychlé občerstvení pro hosty, takže si zaznamenávám do receptů na později.