1031
Mouku, cukry, prášek do pečiva, mák, skořici a citronovou kůru smícháme v míse. Přidáme olej, mléko, vejce a řádně promícháme. Těsto nalijeme na plech... více o Koláč s nemletým mákem, ovocem a drobenkou
Nivu nastrouháme do misky, přidáme dle chuti nasekané bylinky, zakysanou smetanu a opepříme. Solit není nutné, pokud je Niva hodně slaná. Dobře... více o Nivový dip (nejen) s pečeným bramborem
Stehna bez kůže osolíme, opepříme a zaprášíme hladkou moukou. Na rozpáleném másle s troškou oleje (aby se nám nepřepalovalo) osmažíme stehna z obou... více o Dušené kuře (králík) nejen na víně
Vejce rozklepneme do misky elektrického mini drtiče, sekáčku - chopperu. Přidáme cca 80 gramů mouky, zavřeme a krátce mixujeme/sekáme. Otevřeme,... více o Nejrychlejší zavářka (drobení, strouhání) do polévky
Nejprve si připravíme drobenku: Do mísy nasypeme mouku, cukry a kypřidlo, přidáme změklé máslo a vejce. Ze všeho mezi prsty užmouláme sypkou drobenku ... více o Drobenkový koláč (nejen) s borůvkami - z remosky
Tvaroh smícháme s ušlehanou smetanou, cukrem, vmícháme rozpuštěnou želatinu a hmotu vlijeme do formy. Necháme ztuhnout v lednici. Před vyklopením... více o Tvarohový věnec nepečený
Sušenky a mandle umeleme, přidáme heru a med a pořádně promícháme. Natlačíme na dno formy, kterou jsme si lehce vytřeli máslem. Šťávu z kompotu... více o Broskvový nepečený moučník
Jablko omyjeme, zbavíme slupky a nastrouháme na hrubé straně struhadla. Tvaroh smícháme s bílým jogurtem, rozinkami a rozředíme mlékem aby to bylo... více o Rychlý nepečený pamlsek
1.) Zakysanou smetanu smícháme s vanilkovým cukrem a necháme v lednici. Zatím si ušleháme ze smetany šlehačku do tuhé hmoty a necháme vychladnout.... více o Jednoduchý šlehačkový dezert (nepečený)
Omyté kuře vložíme do 3/4 l vlažné osolené vody, chvíli povaříme a potom přidáme očištěnou kořenovou zeleninu a koření a společně vaříme do měkka.... více o Kuřecí vývar s domácími nudlemi
Všechny bylinky přelijeme vařící vodou, necháme v teple (ale už nevaříme) asi 15 minut odstát, scedíme, dochutíme citronovou šťávou a medem a ještě... více o Čaj pro dobrou náladu
Do přesáté mouky uděláme jamku, přidáme rozšlehané vejce a vypracujeme tuhé těsto. Rozdělíme je na dva díly, každý vyválíme na tenkou placku a dáme na... více o Domácí široké nudle
Ze zelí odstraníme vrchní listy a zelí nakrouháme. Zalijeme vroucí vodou, scedíme, vložíme do misky. Jablko i se slupkou nakrájíme na tenké plátky,... více o Salát pro dobrou náladu
Mouku, špetku soli, cukr, prášek do pečiva dáme do mísy a promícháme. Přidáme vejce, trochu mléka. Zamícháme, pak teprve přilijeme rozpuštěné sádlo a... více o Náš domácí štrúdl
Do mističky dáme asi 16 dkg hrubé mouky, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce, přidáme polévkovou lžíci vody, špetku soli a rozmícháme... více o Domácí nudle do polévky
Ve vodní lázni svaříme smetanu, žloutky, kakao, mouku, cukr za stálého míchání. Po vychladnutí přimícháme do utřeného másla s cukrem a vymixujeme do... více o Krém / krémová náplň do doutníčků, ořechů, trubiček...
Kvasnice rozdrobíme do mouky, přidáme všechny ostatní suroviny a vypracujeme těsto. Ihned vyválíme a vykrajujeme kolečka. Ta plníme nastrouhanými... více o Nafouklá jablíčková dobrota
**Kachna** Kachnu očistíme, nasolíme, okmínujeme zvenku i zevnitř. Naplníme na kostky nakrájeným celerem a okořeníme špetkou majoránky. Pečeme v... více o Voňavá farmářská kachna s domácími nudlemi a růžičkovou kapustou
* máslo necháme povolit (popřípadě použijeme mikrovlnku) * smícháme sušené mléko, cukr * přidáme máslo a hněteme, dokud nevznikne jednotná hmota ... více o Domácí nugát
V hrnci zahřejte kondenzované slazené mléko a rozehřejte v něm čokoládu. Poté nechte trochu vychladnout. Lískové oříšky opražte v troubě vyhřáté na... více o Domácí nutella
Rukolu v cedníku spařte vroucí vodou, nechte prochladnout, vymačkejte z ní co nejvíce tekutiny a rozmixujte dohladka (tyčovým mixérem nebo sekáčkem).... více o Nadýchané domácí noky s rajčatovou omáčkou
Ořechy nasypte na plech a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte 13–15 minut. Poté oříšky nasypte na čistou utěrku a dobře promněte, tím je... více o Domácí nutella
Marináda: cibuli nakrájíme na kostičky, citrón na kolečka, anglickou slaninu na plátky. V misce smícháme s 1/2 dcl oleje, sterilovanou paprikou,... více o Nakládaný králík se zakysanou smetanou Dočík
Na pánvi rozehřejeme olej a necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, nakrájíme na větší kousky, dáme do pánve a krátce... více o Kuře na paprice s domácími šalvějovými noky
Na vále zpracujeme sušené mléko, cukr, olej, med, tresť a opatrně trošku vody. Pokud je těsto řídké, přidáme cukr nebo sušené mléko. Vyválíme tužší... více o Nepravý marcipán II.
Na vál prosejeme mouku, promícháme se sodou, cukrem, skořicí a hřebíčkem (lze použít i prodávanou směs koření na perníčky). Vyhloubíme důlek, nalijeme... více o Perníčky, které nepotřebují uležet
V misce míchejte vejce, cukr, rum a med tak dlouho, dokud se na povrchu nezačnou tvořit bublinky. Poté přidejte mouku smíchanou s kypřícím práškem a... více o Dorajaki
**Česnekovo-bylinkový: **k základu přidejte 1 stroužek prolisovaného česneku, hrst drobně nasekané pažitky, trochu citronové šťávy a čerstvě namletý... více o Dip - omáčka na namáčení (univerzál)
Na sádle zpěníme jemně nasekanou cibuli, přidáme kostičky uzeného masa, přisypeme mletou papriku a zalijeme litrem vody. Vsypeme krájené kousky zelí a... více o Zelná polévka s drožďovými nočky
Maso rozklepneme do obdélníku, osolíme, opepříme a rozprostřeme na něj světlou náplň - 3 rohlíky nakrájíme na kostky, dáme do misky, 1 vejce... více o Kuřecí roláda s dvoubarevnou náplní
Z mouky, másla, cukru a vejce vypracujeme těsto, vyválíme na plát asi 3 mm silný. Vykrájíme stejný počet koleček s průměrem 3-4 cm a měsíčků. Upečeme.... více o Kolečka den a noc
Dresing se dá uchovat v lednici delší dobu, nejlepší je druhý den, kdy se česnek uleží. Je možné dát pouze jogurt, nebo jen majonézu, ale já mám... více o Norský dresing na zeleninové saláty
Těsto rozdělíme na poloviny. Jednu vyválíme a vložíme na plech. Klademe na něj vrstvu tenkých plátků brambor, vrstvu plátků dýně, vrstvu tvarohu.... více o Dýňový nákyp
Kořenovou zeleninu, cibuli, sůl a koření vložíme do bílého vína a vše svaříme. Necháme vychladnout a vložíme maso. Nádoba musí být tak velká (malá),... více o Vepřová pečeně na divoko-nakládaná
Cibuli nakrájíme na drobno a vložíme do misky s olejem. Přidáme papirku, sůl, pepř a vegetu, promícháme a necháme čtvrt hodiny odležet. Poté odlijeme... více o Dip na nugetky
Dvě cibule nakrájejte na plátky, do třetí neoloupané vpíchněte hřebíčky a bobkový list. Nakrájenou cibuli osmažte v pekáči na másle. Vložte osolené a... více o Jehněčí nožička dušená v zelenině
Uvařené maso nakrájejte na menší kostičky. Do větší mísy dejte pečivo. Zalijte je vlažným vývarem. V jiné misce spolu utřete žloutky a máslo,... více o Velikonoční nádivka dle časopisu F.O.O.D.
Nastrouhanou dýni smícháme s česnekem, paprikou, petrželkou, žloutky, drobně pokrájeným uzeným masem (uzeninou), osolíme, opepříme, ochutíme... více o Dýňová žemlovka (nádivka)
Nasucho vyzrálý nízký roštěnec začistěte a krájejte i s kostí na aspoň dva palce (5 cm) vysoké steaky. Posypte čerstvě mletým pepřem, pokapejte... více o Na kosti grilovaný nízký roštěnec, lišková omáčka a dušená zelenina
Brambory nastrouháme do větší mísy nahrubo, přidáme nastrouhaný sýr, slaninu pokrájenou na kostičky, nastrouhaný česnek dle chuti, vejce, hladkou... více o Bramborová nádivka dle Zd. Trošky
Maso pokrájíme na kostky nebo nudličky a dáme do mísy, kam přidáme zázvor, česnek, hřebíček, skořici a chilli. Vše promícháme se lžící oleje a necháme... více o Nakládané masové kostky dušené na cibuli
Z obou omytých dýní vydlabejte semínka (propláchněte je, osušte a uchovejte), odkrojte tvrdou kůru a přibližně 15 minut povařte. Dýni vyndejte a... více o Dýňové chutney s nakládaným česnekem
Dýni očistíme, vydlabeme a pokrájíme na kostky nebo hrubě nastrouháme. Dýni nemusíme loupat. V kastrólu rozpustíme máslo, na kterém dýni, kterou jsme... více o Nastavovaná kaše z dýně
*Krovičku postranách nakrojíme, aby se při pečení nezkroutila, naklepeme, osolíme, ochutíme kmínem nebo pepřem a dáme do pekáčku na drobně pokrájenou... více o Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí
Korpus: vejce, kefír, cukr, olej, kakao, mouku a kypřidla dáme do mísy a vše dobře vyšleháme na hladké těsto, které nalijeme do vymazaného a moukou... více o Míša řezy - jen dvě vejce: po našem
Dýni omyjeme, odkrojíme vršek a vnitřek vydlabeme. Pokud je dýně křivá, zkrojíme spodek do roviny, aby mohla stát, ale nesmíme ji poškodit, aby... více o Nadívaná dýně
Vše důkladně promícháme a vložíme na několik hodin do ledničky.... více o Nutela (DUKAN)
Na rozpáleném oleji zprudka orestujeme dozlatova ze všech stran na kostky (2cm) pokrájenou dýni. Pak plamen zeslabíme, přidáme nastrouhaný zázvor s... více o Dýňové nudle
Mrkev oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle, dáme do kastrolu, přidáme šťávu a kůru (jen žlutou část!) z celého citronu, lžíci másla, cukr a dle... více o Dušená mrkev nasladko
Vařené brambory ve slupce necháme zchladnout, oloupeme, nastrouháme do mísy, osolíme, přidáme vejce, promícháme a přidáváme mouku dle potřeby. Těsto... více o Bramborové noky s dušeným špenátem
Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky. Bílou a světle zelenou část pórku nakrájíme příčně na kolečka, která pak podélně překrojíme na menší kousky a... více o Noky s pórkem a žampiony dle mamky
Možná už se vám to také stalo. Připravujete doma dort na oslavu, jenže když z trouby upečený… Celý článek
Ať už občas připravujete dort, plněné košíčky nebo jiné zákusky s čokoládovou polevou,… Celý článek
Čekáte návštěvu a chystáte se oslnit je nějakým báječným thajským či indickým jídlem, která… Celý článek
Určitě už se to stalo i vám. Pečete dort, na kterém vám záleží, jenže jako na potvoru se vám… Celý článek
Pokud máte rádi chuť kávy i v moučnících, ať už v těstu nebo krému, příště ji před přidáním k… Celý článek
Sladká, křupavá, šťavnatá a chutná. Taková by měla být mrkev, na níž si skutečně pochutnáte.… Celý článek