Autor:

Jehněčí nožička dušená v zelenině

120 minut PT0H120M
Obtížné
Porce: 4
Ingredience
Cibule 3 ks
Bobkový list 1 ks
Hřebíček 3 ks
Máslo
(přepuštěné)
80 g
Jehněčí maso
(nožičky)
4 ks
Drůbeží vývar 600 ml
Celer 300 g
Petržel 300 g
Mrkev 300 g
Tuřín 300 g
Brambory 800 g
Tymián 1 svazek
Sůl  
Pepř mletý  
Na salsu...
Piniové oříšky 40 g
Šalotka 2 ks
Česnek 1 stroužek
Petržel 1 svazek
Bazalka 1/2 svazek
Okurka
(okurčičky)
5 ks
Kapary 1 lžíce
Jehněčí nožička dušená v zelenině

Postup přípravy:

Dvě cibule nakrájejte na plátky, do třetí neoloupané vpíchněte hřebíčky a bobkový list. Nakrájenou cibuli osmažte v pekáči na másle. Vložte osolené a opepřené maso. Přikryjte a krátce poduste, vlijte vývar, vložte cibuli s hřebíčky, uveďte do varu a dejte do trouby předehřáté na 180°C, poduste 30 minut.

K masu přidejte očištěnou a na kousky pokrájenou zeleninu, brambory a tymián. Duste ještě 40 minut. Vyjměte, odstraňte cibuli s hřebíčky a svazek tymiánu a podle chuti osolte a opepřete. Na salsu opražte piniová jadérka, šalotky, česnek, petržel, okurčičky, kapary a sardelky nadrobno nasekejte a promíchejte s octem a olejem. Podávejte k masu se zeleninou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Košíčky s malinovým krémem a malinami Úroda chutí a barev. Skvělé recepty z malin, rybízu, cuket i paprik. Články z

Komentáře k receptu: Jehněčí nožička dušená v zelenině

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá 5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá
Jitka Schneiderová v další řadě První republiky: Koho bude hrát a jak její postava zamíchá kartami? Jitka Schneiderová v další řadě První republiky: Koho bude hrát a jak její postava zamíchá kartami?
Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web