Zelná polévka s drožďovými nočky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g kysané zelí
    • 50
      g cibule
    • 100
      g uzené maso
    • 1
      ks vepřový vývar (Kostka)
    • 100
      g droždí
    • 50
      g sádlo
    • 50
      g grahamová mouka
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžička mletá paprika
    • česnek dle chuti
    • pepř mletý dle chuti
    • pažitka dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na sádle zpěníme jemně nasekanou cibuli, přidáme kostičky uzeného masa, přisypeme mletou papriku a zalijeme litrem vody. Vsypeme krájené kousky zelí a kostku vývaru. Do vařící polévky vkládáme připravené nočky: na sádle osmažíme jemně krájenou cibuli, přidáme česnek a droždí. Vše za stálého míchání rozvaříme na kaši a tu odpaříme zpět na hustší konzistenci. Zasypeme moukou, ochutíme solí a pepřem, spojíme vejcem a dvěma lžičkami tvoříme tříhranné nočky, které krátce zavaříme. Dochutíme solí a pažitkou a na talířích ozdobíme lžící smetany.
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • KaRa
    KaRa |

    22. 3. 2015 11:56

    Moc dobrá, díky! :)

  • Ladia
    Ladia |

    16. 11. 2010 09:55

    Tady jsou drobné nesrovnalosti: 1 lžička mleté papriky, česnek, pepř, sůl, pažitka - dle chuti.

  • Jana
    Jana |

    14. 5. 2007 16:06

    dobre