Náš domácí štrúdl

Snadné
Ingredience
Hladká mouka 1/2 kg
Sůl  špetka
Cukr krystal 1 lžíce
Prášek do pečiva 1/2 balíček
Vejce 1 ks
Ocet
(asi 2 lžíce)
 
Mléko
(na zadělání těsta - dle potřeby)
 
Sádlo
-rozpuštěné
100 g
Náplň:
Jablka
na plátky
 
Strouhanka  
Cukr  
Skořice
a máslo na omaštění
 
Náš domácí štrúdl

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Záviny

Mouku, špetku soli, cukr, prášek do pečiva dáme do mísy a promícháme. Přidáme vejce, trochu mléka. Zamícháme, pak teprve přilijeme rozpuštěné sádlo a důkladně zpracujeme. Dle potřeby můžeme ještě přidat mléko. Hned vyválíme jednotlivé pláty (do tenka ne, aby se těsto dalo pěkně zabalit a netrhalo se), posypeme strouhankou, jablky, cukrem a skořicí. Zabalíme, dáme na vymazaný plech, potřeme máslem (tukem) a upečeme. Po upečení ještě jednou potřeme rozpuštěným máslem (nešetřím).
Mamka dělá štrúdl jen od oka, toto je asi tak přibližné množství. Máme ho ale nejraději. Sem tam zkusíme i jiný, tento ale u nás jasně vyhrává (u mne vždy patky, kde je hodně těsta).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 16 x
1-
4.69 16 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 16x)
Haná Tradiční gurmánské speciality z Hané Články z

Komentáře k receptu: Náš domácí štrúdl

Komentáře

  1. seriv   31.01.2016 | 13:16 | reagovat | závadný

    Hledala jsem rychle, snadné a chuťově dobře těsto na závin a toto je přesně ono, děkuji. Upeceny závin už mizi-ani nestíhá vychladnout

  2. farah.farah   21.04.2014 | 22:32 | reagovat | závadný

    po přečtení nadšených komentářů jsem ho také upekla, ale musím říct, že je pro mne spíš zklamáním, na můj vkus je těsto moc tlusté i po tom co jsem ho vyválela co to šlo a těsto mi po pravdě moc nechutná, je takové suché, tak že patky nic moc,..... tak že se vracím ke křehkému těstu z něj mi štrůdl chutná víc.
    těsto dle tohodle receptu má ale určitě jednu výhodu nepraská a nepromáčí se, tak že štrůdl na pohled výstavní

  3. Kyselina   02.12.2013 | 21:27 | reagovat | závadný

    tak vazeni,skusila sem hoodne strudlu...ale tenhle je teda fakt pecka...jeste musim pockat do zitrka jestli testo bude porad vlacne,pac ja rada strudl i druhej treti den...jinak testo ne narocne,ale teda vypracovat a vyvalet celkem fuska...musela sem dat trosicku vic mleka...ale jinak stalo to opravdu za to! pekla sem asi na 170 stupnich 30 min...radsi kontrolujte!(mam horkovzdusnou troubu) dekuju za recept...zasouvam ho do sveho receptare,a uz budu pect jenom tento:-)dekuju

  4. barbora.kotyzova   05.08.2013 | 15:12 | reagovat | závadný

    Opravdu moc dobrý štrůdlík! :)) :-)

  5. noname   03.05.2013 | 1:46 | reagovat | závadný

    lidi kdyz uz nekam pisete recepty tak tam napiste na kolik stupnu se to pece a jak dlouho, to je dost podstatna informace

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web