2256
V mnoha zemích Evropy i v zámoří je symbolem Vánoc krůta, respektive její mužský protějšek – krocan. Klasická francouzská úprava je s kaštanovou... více o Krůta s kaštanovou nádivkou
Troubu předehřejte, krůtu omyjte, osušte a vně i uvnitř osolte a opepřete. Naplňte nádivkou umíchanou z uvedených surovin (cibuli, česnek, mrkev a... více o Krůta na víně
PEČENÍ 1. Troubu předehřejeme na 190°C. Nadzvedneme kůži u krku krůty a do otvoru napěchujeme nádivku. Do břišní dutiny dejte pár kousků cibule a... více o Nejlepší vánoční krůta
Nudle dejte do velké mísy a zalijte je studenou vodou. Na kořenicí pastu nasekejte nahrubo česnek, zázvor, kurkumu, šalotky, chilli, citronovou trávu... více o Laksa s krůtou a brokolicí
Krůtí prsa očistíme, pokrájíme na tenké nudličky, osolíme, opepříme, ochutíme zázvorem, zakápneme olejem a necháme v chladu hodinu proležet. Pak maso... více o Ovocný salát s krůtím masem
Na oleji podusíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájené krůtí maso, orestujeme, osolíme, podlijeme vodou a dusíme. Cuketu očistíme,... více o Cuketová omáčka se smetanou a krůtím masem
Nudle zalijte vroucí vodou a nechte 20 minut odstát. Mezitím omyjte a osušte špenát a lusky. Brokolici rozeberte na růžičky a nakrájejte na kousky.... více o Smažené nudle s krůtím masem
Začněte s mrkví - její příprava trvá nejdéle. (http://www.recepty.cz/recept/pikantni-korenena-mrkev-157207?_fid=9db3) Na pánev nalijte olivový olej.... více o Kuskus s krůtím masem a pikantní mrkví
Krůtí prsa pokrájejte na nudličky. Dejte do misky a promíchejte se dvěma lžícemi sójové a lžící rybí omáčky. Nechte asi 15 minut odležet při pokojové... více o Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem
Maso pokrájejte na kousky velikosti sousta, dejte do misky, přidejte po dvou lžících sójové a rybí omáčky a nechte asi 10 minut odpočinout při... více o Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem
1) Začneme zálivkou. Do misky vyklopíme celý bílý jogurt, přidáme 2 stroužky česneku (rozmačkaný) a dochutíme podle své chuti solí a pepřem. Můžeme... více o Zeleninový salát s kuřecím masem, krutony a česnekovou zálivkou
Kuřecí prsa potřete olejem, zasypte hrubě mletým pepřem a nechte asi 10 minut odležet při pokojové teplotě. Bagetu natrhejte na kousky velikosti... více o Salát s kuřecím masem a krutony
Tyčinky rozmačkat či nastrouhat a promíchat se všemi surovinami. Necháme 1/2 hodiny vychladit.... více o Ďábelská pomazánka z krabího masa
Brokolici očistíme, dáme do hrnce se sýrem, muškátovým oříškem, vývarem ze zeleniny nebo z kostky a vaříme pod poklicí na skus, ne déle. Ve smetaně... více o Brokolicová polévka se sýrem a máslovými krutony
Vrchní části cuket podélně seřízneme a pokrájíme na kostičky. Cukety vydlabeme a vaříme v osolené vodě 5 minut, prolijeme studenou vodou a po okapání... více o Plněné cukety krabím masem
Ořechy na 2 hodiny namočíme do vody, pak osušíme a nasekáme - nijak jemně to být nemusí. Vše "zhňácáme" dohromady, přidáme ořechy. Vytvarujeme válečky... více o Masarykovo cukroví z Krkonoš
Sýr a majonéza se dobře vymíchá, přidá se umleté maso nebo salám, nastrouhaná mrkev, křen, sůl a cukr. Podáváme na opečených houskách.... více o Křenová pomazánka s uzeným masem
V mističce smícháme většinu kari koření s olivovým olejem a špetkou soli, králičí filety nakrájíme na menší kostičky, dáme do připravené marinády a... více o Italské kari rizoto s králičím masem
Maso králíka uvolněte od kostí a zbavte případných blan a šlach. Hřbetní filety nechte stranou, odřezky, kosti a drůbky zalijte v hrnci 1 litrem... více o Pot-au-feu s králičím masem a bramborami
Krupy přes noc namočíme do studené vody, poté uvaříme doměkka v osolené vodě, scedíme. Cibuli nakrájíme a osmažíme na sádle, přidáme scezené zelí,... více o Zapečené brambory s kroupovým zelím a uzeným masem
Připravíme si nadrobno cibuli, kousek porku, žampiony. Kuřecí prsíčka na nudličky osolíme, opepříme v misce, zakápneme olejem a necháme chvilinku... více o Krémová omáčka s kuřecím masem a žampiony
Na rozpáleném tuku si osmažíme cibuli dorůžova, přidáme pokrájené osolené a opepřené maso a smažíme dozlatova. Poté přidáme nastrouhanou řepu (cca 50... více o Křenová omáčka s řepou a masem
Na velké pánvi rozehřejte máslo, přidejte nadrobno nakrájenou slaninu a smažte po dobu 5 minut při nízké až střední teplotě. Pak přidejte nadrobno... více o Krémové rizoto s pečeným kuřecím masem a žampióny
Na másle osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme na menší kusy pokrájené mrkve a dále smažíme do sladkého rozvonění mrkve. Přidáme nasekaný... více o Mrkvová polévka (krém) s kuřecím masem
Ve větší pánvi si osmažíme na sádle (oleji) drobně pokrájenou cibuli dozlatova. Přidáme na menší kusy pokrájené uzené maso, drobně nasekaný česnek,... více o Kroupy s uzeným masem
Ze stehen odstraníme kůži, a uvařime je doměkka v asi 1,5-1,8 l vody, do které dáme asi 2 lžičky vegety. Po uvaření maso vykostíme a nakrájíme na... více o Polévka z červené řepy a kuřecího masa
Řízky jemně naklepeme, osolíme, opepříme, zaprášíme solamylem a na rozpáleném oleji prudce opečeme z obou stran. Do pekáčku vložíme řízky, posypeme... více o Kuřecí řízky miš-maš
Všechny odřezky z koláčů rozmixujeme, přidáme džem, máslo, rum a rozinky a dobře promícháme. Tvarujeme kuličky a obalíme v kokosu nebo ořeších.... více o Kuličky miš-maš
Nastrouhejte brambory obdobně jako při přípravě klasického bramboráku. Brambory společně s dalšími ingrediencemi promíchejte s Kapřím v poměru 1:1,... více o Bramborák z kapřího masa
Na olej dáme pokrájenou cibulku a necháme ji smažit dozlatova. Pak přidáme houby, podliejeme troškou vody a necháme dusit, až jsou houby měkké. Těsto... více o Houbové karbanátky bez masa
Kapary necháme okapat, polovinu jich nasekáme a ostatní necháme vcelku, smícháme je s majonézou a podle chuti přidáme pepř, příp. sůl. Kapary stačí... více o Dipy ke grilovanému masu - s kapary
Cizrnu slijte, česnek rozeberte na stroužky a oloupejte ho, všechny ingeredience kromě soli a vejce rozmixujte nahrubo. Osolte podle chuti. Směs... více o Kuličky bez masa - Falafel
Maso dejte do větší mísy, přidejte nadrobno posekané jarní cibulky, najemno nastrouhaný sýr, vejce a toastový chleba nadrcený v robotu na drobky. Směs... více o Kuličky z mletého masa s rychlou rajskou omáčkou
Troubu předehřejte na 190 °C, plech vyložte pečicím papírem. V míse dobře promíchejte maso s ostatními surovinami nasekanými najemno, a také se... více o Koule z kuřecího masa v kokosovém mléce
Krůtí medajlonky nasolíme, obalíme v trojobalu, tj. v hladké mouce, vejci, strouhance a osmažíme dozlatova. Nakrájíme si zeleninu na salátek,... více o Mačkané batáty s krůtími řízky a lehkým salátkem
Před přípravou vepřového, kuřecího nebo krůtího masa na sušení, musí být maso zmrazeno 30 dnů, aby se zabily všechni možní parazité, které mohou v... více o Sušení masa v sušičce (vepřové, kuřecí, krůtí)
Na pánvi opečeme na nudličky nakrájenou anglickou slaninu, přidáme pokrájené a okořeněné kuřecí maso. Když je maso z poloviny hotové, přidáme... více o Široké nudle s kuřecím masem a nivou
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a hladkou mouku podle potřeby.... více o Vepřové ragú z mletého masa
Osmažíme na oleji jemně pokrájenou cibuli do sklovata, přidáme oprané houby, podusíme a potom přidáme pokrájená rajčata a papriky, brambory na... více o Guláš bez masa
Halušky připravíme z brambor, hladké mouky, vejce, soli. Těsto nesmí být husté, aby šlo dobře protlačit děrovaným sítem na halušky vaříme asi 3-5 min.... více o Halušky se zelím a vařeným masem
V míse si připravíme podoubnou směs jako na sekanou: mleté maso, 2-3 lžičky soli, pepř, koření na mleté maso a česnek dle chuti, 2 lžičky plnotučné... více o Zapečená cuketa s mletým masem
Maso ostrým nožem rozřízneme na 1-2 cm silný plát. Plát masa rozložíme na prkénko a navlhčenou paličkou jej rovnoměrně naklepeme. Maso osolíme,... více o Roláda z vepřového masa
Pečivo namočíme do studené vody. Zelí očistíme a košťál vyřízneme. Potom vložíme zelí do vařící osolené vody a postupně opatrně utrhneme 8 vnějších... více o Zelné závitky s mletým masem
Do hrnce na polévku dáme vyškvařit drobné kostičky slaniny, přidáme nasekanou cibuli, papriku, pepř, rajský protlak, oloupané a na kostky nakrájené... více o Gulášová polévka z mletého masa
Papriky dobře omyjeme, odřízneme vrchní část i se stopkou a semínka vydlabeme. Cibuli a česnek nakrájíme najemno a osmahneme na sádle. Mleté maso... více o Papriky plněné mletým masem
Kuřecí prsa omyjeme, osolíme a nakrájíme na menší kostičky. Na půl hodinky naložíme ve worchestrové omáčce. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka.... více o Zapečené brambory s kuřecím masem a slaninou
Na pánvi osmahneme maso, přidáme zeleninu a žampióny a zakapeme sojovou omáčkou, přidáme asi 4 lžíce vody a necháme chvilku dusit. Mezitím uvaříme... více o Čínské nudle s masem a žampióny
Tence vyválíme listové těsto (asi 2 mm) a nakrájíme na čtverce o velikosti asi 8x8 cm a na každý dáme lžíci náplně. Těsto přeložíme a okraje dobře... více o Listové taštičky plněné mletým masem
Pokrájené zelí a brambory vaříme 15 minut ve vývaru. Červenou řepu dusíme na sádle s octem cukrem a protlakem. Zvlášť zpěníme na másle nakrájenou... více o Boršč bez masa
Kuřecí prsa naklepeme, osolíme, opepříme a zvolna opečena na oleji. Potom je necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky. Těstoviny uvaříme, pórek... více o Těstovinový salát s kuřecím masem
Mleté maso s nastrouhanými brambory a cibulí smícháme, osolíme, opepříme. Rukama namočenýma v oleji tvarujeme 8 bifteků, které smažíme na rozpáleném... více o Biftek z mletého masa
Koupili jste si uzené a zdá se vám kvůli slanosti nepoživatelné? Vyhazovat ho nemusíte, vsaďte… Celý článek
Máte rádi chutné, šťavnaté a voňavé masové pečínky? Líbí se vám působivá mozaika v plátcích… Celý článek
Určitě se to často stává i vám, že vám doma zůstávají starší rohlíky, housky a chléb, které už… Celý článek
Potřebujete do pečení na jemno nasekat ořechy, oříšky, mandle a podobně? Vezměte si na pomoc… Celý článek
Není nad domácí sušenky. Jsou křehké, chutné a skvěle chutnají. Jejich příprava není vůbec… Celý článek
Také tak milujete silný vývar, ať už kuřecí nebo hovězí, ale vadí vám, pokud je příliš tučný?… Celý článek
Jsou lidé, kteří česnek nemůžou ani cítit, nebo naopak lidé, kteří jeho pálivou chuť a aroma… Celý článek
Nechcete si při přípravě řízků zaneřádit celou kuchyň kousky masa odlétávajícimi od paličky?… Celý článek
Česká kuchyně se bez něj neobejde. Silný vývar, ať už hovězí, kuřecí nebo zeleninový, je… Celý článek
Pečené kuře je klasika, kterou má každá rád. Navíc je úžasně variabilní. Vynikající je s… Celý článek