Vepřové ragú z mletého masa

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Jana Hamalova

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g vepřová plec
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks petržel
    • 1
      ks hrášek malý
    • celer
    • 2
      ks citron
    • pepř mletý
    • hladká mouka
    • 2
      lžíce petrželka
    • mléko
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      ks cibule
    • worcestrová omáčka
    • 1
      dl bílé víno
    • rostlinný olej
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a hladkou mouku podle potřeby. Necháme chvilku v ledničce odpočinout. Pak děláme malé kuličky a smažíme na oleji dozlatova. Na pánev dáme rozpustit asi 2 lžíce másla, na něj dáme nakrájenou na nudličky mrkev, petržel, cibuli, celer necháme orestovat, až bude zelenina měkká. Přidáme šťávu z 1 citronu a zamícháme. Do toho dáme 1 lžíci hladké mouky, zalijeme mlékem nebo smetanou, ve kterém jsme rozšlehali žloutek, přidáme asi 6 slabých plátků citronu, kůru z 1 citronu, víno a necháme chvilku povařit. Posolíme a kdo chce dochutí worchesterovou omáčkou. Podáváme s rýží.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Julie
    Julie |

    15. 9. 2015 16:50

    jídlo je výborné fakt skvělé :-)

  • Kyana
    Kyana |

    29. 5. 2012 11:21

    Zkusila jsem, jíst se to dalo, ale asi se k tomuto jídlu vracet nebudu ... 100 lidí, 100 chutí :-)

  • Kačka
    Kačka |

    11. 2. 2012 10:20

    hnusné!!!!! :-(

  • recepty73
    recepty73 |

    7. 6. 2011 20:02

    ...do omáčky sice nedávám Worchester ani vejce, ale i tak je výborná...

  • danyi@mf.cz
    danyi@mf.cz |

    22. 11. 2010 19:50

    Opraveno ;-)

  • Ladia
    Ladia |

    19. 11. 2010 22:14

    Opravdu 1 Hrášek :-S

  • Olga .
    Olga . |

    27. 12. 2008 16:34

    Tomuto výbornému jídlu by slušel spíše název "Masové kuličky v zeleninovém ragú". Ragú z mletého masa je skoro totéž jako napsat Sekaná (karbanátky, Holandský řízek, Máslový řízek) z mletého masa ...:-)