Autor:

Masové kuličky s mortadellou a parmezánem

Snadné
Ingredience
Mleté maso - vepřové 250 g
Mleté maso - hovězí 250 g
Mortadela
cca
70 g
Strouhaný parmazán 4 lžíce
Rohlík
starsi, ale ne tvrdy
1 ks
Vejce 2 ks
Petrželka 2 lžíce
Omacka
Nakládaná loupaná rajčata
velka konzerva
800 g
Šalotka 1 ks
Bazalka
nejlepe cerstva, par listku
 
Olivový olej  
Masové kuličky s mortadellou a parmezánem

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí, Mleté, Vepřové

Mortadellu nakrájíme na velmi jemno, rohlík rozmixujeme. V míse smícháme maso, vejce, mortadellu, rozmixovaný rohlík, petrželku, parmezán, osolíme a dobře umícháme (také můžeme přidat trochu česneku). Tvoříme kuličky o velikosti ořechů, dáme je na talíř a necháme odpočívat v lednici.

V hrnci rozehřejeme 3-4 lžíce oleje, necháme zesklovatět šalotku nakrájenou na jemno a přidáme rozmixovaná rajčata i se šťávou. Necháme vařit cca 15 - 20 minut, osolíme, můžeme dochutit trochou cukru. Pak si vezmeme připravené kuličky a přidáme je do vařící se omáčky, necháme vařit asi 15 minut (vyzkoušíme 1 kuličku, jestli je uvařená), nakonec přidáme lístky bazalky. Můžeme podávat s knedlíkem, těstovinami nebo jen tak s pečivem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Steak Chateaubriand Maso k obědu (nejen) pro muže Články z

Komentáře k receptu: Masové kuličky s mortadellou a parmezánem

Komentáře

  1. Pavel O.   25.01.2012 | 18:49 | reagovat |

    Můžete upřesnit o jakou mortadellu se jedná (boloñskou, s olivami atd.)
    Děkuji.

    1. pippiva   10.05.2012 | 14:53 | reagovat |

      Nahodou jsem objevila Vas dotaz, omlouvam se o pozdni odpoved. Mortadella je klasicka bez oliv, bez pistacii.

  2. Phana   30.07.2011 | 0:00 | reagovat |

    Tenhle recept znám a vařívám- a je to ňamy ňam! Akorát Vaše porce vypadá jak pro 3 lidi :-)

    1. Phana   30.07.2011 | 0:02 | reagovat |

      A jestli můžu ještě poradit- můžete zkusit místo sterilizovaných rajčat použít čerstvá, která zbavíte slupky a ke konci vaření přilít trochu rajčatového džusu ke zjemnění chuti :-)

      1. pippiva   30.07.2011 | 9:43 | reagovat |

        Dobry den, jojo, na te fotce to vypada vetsi nez ve skutecnosti - kulicky jsou ale opravdu "prtavky" a ten knedlik je take malicky a pokud mluvite o mnozstvi surovin, tak to je pro 3-4 lidi, zalezi jaky je kdo jedlik :-) . Jinak s Vami musim souhlasit ohledne pouziti cerstvych rajcat, take je pouzivam a hlavne pres leto, kdy maji bajecnou chut, ale s malymi detmi to mam rychlejsi pouzit sterilovana rajcata... ;-)

  3. Klarkastanek   28.05.2011 | 17:52 | reagovat |

    Mňamka....

  4. recepty73   19.05.2011 | 9:40 | reagovat |

    ...vynikající, nejdřív jsem myslel, že přidám do omáčky ještě česnek :-P , kuličky ale pustily svojí chuť a bylo to moc dobré. Měli jsme je s rýží <3 !

    1. pippiva   19.05.2011 | 11:09 | reagovat |

      Doufam, ze si pochutnal i mlady pan :-*

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Plné, nebo úzké: Co o vaší povaze vypovídá tvar rtů? Plné, nebo úzké: Co o vaší povaze vypovídá tvar rtů?
Vědci varují ženy před nošením podprsenek. Vážně jsou nebezpečné? Vědci varují ženy před nošením podprsenek. Vážně jsou nebezpečné?
5 zásadních pravidel sexu s kamarádem! Hlavně u něj nepřespávejte! 5 zásadních pravidel sexu s kamarádem! Hlavně u něj nepřespávejte!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web