Autor:

Masové kuličky s mortadellou a parmezánem

Snadné
Ingredience
Mleté maso - vepřové 250 g
Mleté maso - hovězí 250 g
Mortadela
cca
70 g
Strouhaný parmazán 4 lžíce
Rohlík
starsi, ale ne tvrdy
1 ks
Vejce 2 ks
Petrželka 2 lžíce
Omacka
Nakládaná loupaná rajčata
velka konzerva
800 g
Šalotka 1 ks
Bazalka
nejlepe cerstva, par listku
 
Olivový olej  
Masové kuličky s mortadellou a parmezánem

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí, Mleté, Vepřové

Mortadellu nakrájíme na velmi jemno, rohlík rozmixujeme. V míse smícháme maso, vejce, mortadellu, rozmixovaný rohlík, petrželku, parmezán, osolíme a dobře umícháme (také můžeme přidat trochu česneku). Tvoříme kuličky o velikosti ořechů, dáme je na talíř a necháme odpočívat v lednici.

V hrnci rozehřejeme 3-4 lžíce oleje, necháme zesklovatět šalotku nakrájenou na jemno a přidáme rozmixovaná rajčata i se šťávou. Necháme vařit cca 15 - 20 minut, osolíme, můžeme dochutit trochou cukru. Pak si vezmeme připravené kuličky a přidáme je do vařící se omáčky, necháme vařit asi 15 minut (vyzkoušíme 1 kuličku, jestli je uvařená), nakonec přidáme lístky bazalky. Můžeme podávat s knedlíkem, těstovinami nebo jen tak s pečivem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Tradiční menu Nejlepší vánoční recepty: Menu na Štědrý večer [Vánoce 2015] Články z

Komentáře k receptu: Masové kuličky s mortadellou a parmezánem

Komentáře

  1. Pavel O.   25.01.2012 | 18:49 | reagovat |

    Můžete upřesnit o jakou mortadellu se jedná (boloñskou, s olivami atd.)
    Děkuji.

    1. pippiva   10.05.2012 | 14:53 | reagovat |

      Nahodou jsem objevila Vas dotaz, omlouvam se o pozdni odpoved. Mortadella je klasicka bez oliv, bez pistacii.

  2. Phana   30.07.2011 | 0:00 | reagovat |

    Tenhle recept znám a vařívám- a je to ňamy ňam! Akorát Vaše porce vypadá jak pro 3 lidi :-)

    1. Phana   30.07.2011 | 0:02 | reagovat |

      A jestli můžu ještě poradit- můžete zkusit místo sterilizovaných rajčat použít čerstvá, která zbavíte slupky a ke konci vaření přilít trochu rajčatového džusu ke zjemnění chuti :-)

      1. pippiva   30.07.2011 | 9:43 | reagovat |

        Dobry den, jojo, na te fotce to vypada vetsi nez ve skutecnosti - kulicky jsou ale opravdu "prtavky" a ten knedlik je take malicky a pokud mluvite o mnozstvi surovin, tak to je pro 3-4 lidi, zalezi jaky je kdo jedlik :-) . Jinak s Vami musim souhlasit ohledne pouziti cerstvych rajcat, take je pouzivam a hlavne pres leto, kdy maji bajecnou chut, ale s malymi detmi to mam rychlejsi pouzit sterilovana rajcata... ;-)

  3. Klarkastanek   28.05.2011 | 17:52 | reagovat |

    Mňamka....

  4. recepty73   19.05.2011 | 9:40 | reagovat |

    ...vynikající, nejdřív jsem myslel, že přidám do omáčky ještě česnek :-P , kuličky ale pustily svojí chuť a bylo to moc dobré. Měli jsme je s rýží <3 !

    1. pippiva   19.05.2011 | 11:09 | reagovat |

      Doufam, ze si pochutnal i mlady pan :-*

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Někteří dospělí neumí trávit mléko! Čím ho ve stravě nahradit! Někteří dospělí neumí trávit mléko! Čím ho ve stravě nahradit!
Chcete ušetřit při nákupu poootravin? BILLA nově zlevňuje 1000 proooduktů Chcete ušetřit při nákupu poootravin? BILLA nově zlevňuje 1000 proooduktů
Tento týden v Ulici: Prozrazená tajemství, rodinná hádka i konec velkého přátelství! Tento týden v Ulici: Prozrazená tajemství, rodinná hádka i konec velkého přátelství!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web