Autor:

Supreme z perličky plněné mortadellou a mladým pecorinem

40 minut PT0H40M
Střední
Porce: 2
Ingredience
Perlička
supreme z perličky, nebo kukuřičného kuřátka
 
Mortadela 50 g
Pecorino
mladý a jemný
50 g
Brambory 500 g
Mléko 200 ml
Smetana ke šlehání 200 ml
Máslo 60 g
Cuketa 1 ks
Pepř celý  
Sůl  
Supreme z perličky plněné mortadellou a mladým pecorinem

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Očistíme supreme z perličky, odřežeme prebytečný sval aby jsme obnažili kost. Odsekneme kloubní kosti a spolu s ořezaným masem dáme vařit do asi 2 dcl vody spolu s jedním stroužkem česneku na omáčku. Zredukujeme na objem asi 2 - 3 lžic. Supreme osolíme a okořeníme. Do prsíčka nařízneme kapsu. Z pecorina si připravíme kousky približně o veikosti kapsy, ne moc silné, a zabalíme do jemných plátků mortadely. Naplníme prsíčka a vytvarujeme je do původního tvaru (pecorino jde dobře stlačit). Supreme dáme opéct kůží dolů na super rozpálený oliv. olej. Opekáme až dokud není zlaté a křupavé, potom otočíme a opečeme z druhé strany. Dáme dopéct do rozpálené trouby na 180°C na 5 minut. Uchováme v teple. Do výpeku vmícháme zredukovaný vývar, oříšek dobře vychlazeného másla a mícháme, už nevaříme. Popřípadě dosolíme. Mezitím už vaříme brambory na pyré. V druhém hrnci redukujeme 200 ml smetany s 200 ml mléka a špetkou soli na polovinu objemu. Uvařené brambory dobře scedíme a postavíme na sporák aby se nám vypařila všechna tekutina. Brambory dobře vyšleháme šlehačem nasucho. Až máme do hladka vyšlehané tak postupně přidáváme zredukovanou smetanu s mlékem a máslem a znova dobře vyšleháme. Pyré by mělo být bez hrudek (dobrým výšleháním bez tekutiny), spíš řidší než hustší, nasládlé po smetaně a másle a akorát slané. Uchováme v teple. Cuketu nakrájíme na kousky a orestujeme na másle. Okořeníme a osolíme, můžeme přidat snítku tymiánu.

Supreme můžeme před podávaním rozkrájet a složit zpět do původního tvaru, přelijeme trochou omáčky a podávame s pyré a orestovanou cuketou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Haná Tradiční gurmánské speciality z Hané Články z

Komentáře k receptu: Supreme z perličky plněné mortadellou a mladým pecorinem

Komentáře

  1. s3vo   03.08.2011 | 20:40 | reagovat | závadný

    Supreme sa nazýva úprava - vykostené prsa s hornou časťou stehna.
    A okopirované to nieje, pretože ten odkaz je moj blog.

    1. Simča S.   03.08.2011 | 22:00 | reagovat | závadný

      Moc děkuji za vysvětlení - zase jsem chytřejší :-) .

  2. nono   03.08.2011 | 18:20 | reagovat | závadný

    Okopírované - http://gastrosexual2011.wordpress.com/2011/08/01/supreme-z-perlicky/ ???????

  3. Malu   03.08.2011 | 14:46 | reagovat | závadný

    Jsou tam supreme z perliček v ingrediencích pod ohraničením, než je postup.
    Sice nevím, co to je, ale jsou tam. Podle obrázku asi stehna?

  4. Simča S.   03.08.2011 | 14:21 | reagovat | závadný

    Vypadá to lákavě (i kdyř trochu pracně), ale v ingrediencích mi chybí ta perlička....

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web