Autor:

Koláč z podmáslí

60 minut PT0H60M
Obtížné
Porce: 8
Ingredience
Máslo 175 g
Cukr krupice 200 g
Pomerančová kůra
najemno nastrouhaná, z 1 pomeranče
 
Pomerančová šťáva
ze dvou pomerančů
 
Vejce
středně velká, žloutek a bílek zvlášť
4 ks
Mouka 200 g
Prášek do pečiva 1/2 ks
Sůl 1 špetka
Mandle
mleté
50 g
Podmáslí 150 ml
Na ozdobu:
Pomerančová kůra
hoblinky na ozdobu
 
Na jahodový kompot:
Jahody
400–450 g
400 g
Mučenka
3-4 plody
 
Pomerančová šťáva
1-2
1 lžíce
Créme fraiche
nebo zakysaná smetana k podávání
 
Koláč z podmáslí

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Troubu předehřejte na 180 °C. Máslo se 175 g cukru vyšlehejte do světlé a nadýchané pěny. Přidejte pomerančovou kůru a pak jeden po druhém žloutky. Mouku prosejte se solí a kypřicím práškem a promíchejte s mandlemi. Asi třetinu této směsi opatrně vmíchejte do máslového základu spolu s polovinou podmáslí. Postupně přidejte zbytek mouky i podmáslí. Přimíchejte šťávu z jednoho pomeranče. Nakonec opatrně vetřete sníh z bílků. Vlijte do pečicím papírem vyložené dortové formy, povrch uhlaďte a pečte 40 až 45 minut, nebo až těsto na dotek zpevní. Nechte asi 5 minut chladnout ve formě.

Smíchejte zbylou pomerančovou šťávu s citronovou, cukrem a směsí potřete ještě teplý povrch koláče. Nechte vsáknout a pak ozdobte hoblinkami pomerančové kůry, omočené v moučkovém cukru.

Jahody omyjte, pokrájejte, smíchejte s dužninou mučenky, přidejte trochu pomerančové šťávy s cukrem a nechte asi hodinu stát při pokojové teplotě. Podávejte ke koláči spolu s crème fraîche nebo zakysanou smetanou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Reklama
Vanilkové semifredo Domácí zmrzliny a sorbety - to nejlepší letní mlsání Články z

Komentáře k receptu: Koláč z podmáslí

Komentáře

  1. květa   22.02.2012 | 0:11 | reagovat | závadný

    zkusím, jistě to bude výborné :-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání
Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie! Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie!
Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek? Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web