Autor:

Polévka z červené řepy a kuřecího masa

Snadné
Ingredience
Kuřecí stehna 2 ks
Mrkev
větší
3 ks
Červená řepa
sterilovaná
8 lžíce
Vegeta 2 lžička
Sůl 1 špetka
Cukr 1 lžíce
Bobkový list 2 ks
Nové koření
kuličky
4 ks
Hladká mouka 1 lžíce
Smetana 150 ml
Polévka z červené řepy a kuřecího masa

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Ze stehen odstraníme kůži, a uvařime je doměkka v asi 1,5-1,8 l vody, do které dáme asi 2 lžičky vegety. Po uvaření maso vykostíme a nakrájíme na menší kousky. Do vývaru vložíme na kostičky nebo na měsíčky nakrájenou mrkev, přidáme řepu i s trochou šťávy, zahustíme se smetanou, kterou jsme rozmíchali s moukou. Přidáme koření, podle chuti osolíme, osladíme a vaříme 15-20 minut. Nakonec přidáme nakrájené maso. Pokud je polévka málo hustá, vyjmeme z polévky asi 4 lžice (maso, mrkev, řepu a trochu šťávy) a rozmixujeme. Polévka bude mít lepší chuť. Poté tuto směs dáme zpět do polévky a zamícháme. Polévka je hotova.

Doufám, že Vám bude chutnat stejně jako nám.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 12 x
1-
4.67 12 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 12x)
Reklama
Banica Ochutnejte Bulharsko Články z

Komentáře k receptu: Polévka z červené řepy a kuřecího masa

Komentáře

  1. lucik.p   06.04.2013 | 19:11 | reagovat | závadný

    s brambory to je good :-) :-D :-* <3 <:-)

  2. Eva P. Fr   15.01.2012 | 19:04 | reagovat | závadný

    taky jsem pridala trosicku brambor a je to opravdu vyborne !!!

    1. Hela73   24.02.2012 | 11:42 | reagovat | závadný

      Přidala jsem též na závěr brambory, rodině to připomínalo Boršč, dělala jsem to z krůtího masa na kostky a přidala 2 slepičí bujony. 8-)

  3. Lenka Homolová   04.11.2009 | 9:17 | reagovat | závadný

    Polévka je výborná, dělala jsem jí z kuř. skeletu i s kůží a přidala brambory. No prostě vynikající.

  4. jiří martinek   08.05.2008 | 12:15 | reagovat | závadný

    Tato polévka je velmi dobrá a nám všem doma chutnala

  5. Monika V,   16.10.2007 | 16:05 | reagovat | závadný

    Dobrý den,s touto polévkou jsem soutěžila na Gastro Junior v Pardubicích a výsledek byl vynikající,postupuji do celostátního kola. Přidala jsem do ní oflambované sušené švestky v anglické slanině a porotě moc chutnala. Děkuji za zveřejnění tohoto receptu.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web