Italské kari rizoto s králičím masem

Hodnocení:

Moje:

45 minut
2
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      hrst rýže na rizoto (Arborio)
    • 1
      ks cibule menší
    • 3
      stroužek česnek
    • 3
      dl drůbeží vývar dle potřeby asi
    • 1
      snítka rozmarýn čerstvý
    • 200
      g králičí maso filety bez kosti
    • 2
      lžička kari
    • 2
      lžička extra panenský olivový olej
    • 25
      g máslo
    • 1
      hrst mandle půlené
    • 1
      špetka šafrán
    • 1
      dl smetana na vaření
    • 2
      lžíce strouhaný parmazán

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V mističce smícháme většinu kari koření s olivovým olejem a špetkou soli, králičí filety nakrájíme na menší kostičky, dáme do připravené marinády a necháme odležet.
2
Mezitím si v hlubší pánvi s pokličkou necháme rozpustit máslo, česnek a cibuli nasekáme nebo nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na másle. Přisypeme rýži a vše dobře promícháme. Do pánve nalijeme malou část vývaru tak, aby byla rýže ponořená, přidáme špetku kari, šafránu a jednu větvičku (v celku) čerstvého rozmarýnu, přiklopíme a vaříme na mírném ohni.
3
Když rýže vypije všechen vývar, přilijeme další část, opět jen aby byla rýže ponořená, a důkladně promícháme. Tento postup opakujeme, dokud nebude rýže měkká.
4
Na pánvi orestujeme připravené králičí maso, dříve, než bude hotové, přisypeme čtvrtky mandlí a ještě chvíli restujeme.
5
Do hotového rizota vmícháme smetanu s nastrouhaným parmazánem, pokud není dostatečně vláčné, můžeme ještě přidat trošku vývaru.
6
Vyndáme větvičku rozmarýnu, přidáme orestované maso a mandle, zamícháme a necháme asi 5 minut přiklopené odpočinout.
7
Podáváme posypané nastrouhaným parmazánem.

Komentáře k receptu

  • Monika
    Monika |

    15. 11. 2014 17:06

    Dnes jsem ho vyzkoušela a je opravdu vynikající. Doporučuji!

  • Ravindra
    Ravindra |

    14. 7. 2013 15:47

    Created the greatest arelicts, you have. http://rohvyenbn.com [url=http://zhesknkij.com]zhesknkij[/url] [link=http://zggnkvaar.com]zggnkvaar[/link]

  • Vinay
    Vinay |

    12. 7. 2013 11:35

    Your poisntg lays bare the truth