Zelná polévka s knedlíčky

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g bílé zelí
    • 1
      cibule
    • 50
      g máslo
    • 1
      kostka masox
    • sůl
    • 5
      pepř mletý
    • 2
      lžíce rajský protlak
    • 200
      g mleté maso
    • 1
      žemle
    • 1
      stroužek česnek
    • kari
    • 3
      lžíce mléko 2-3

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zelí na kostičky a cibuli nadrobno osmahneme na másle, zalijeme vodou, přidáme masox, osolíme, opepříme, vmícháme rajský protlak a vaříme, až je zelí měkké. Umleté vepřové maso smícháme v mléce namočenou a pak vymačkanou žemli, utřený česnek, špetku kari a sůl. Tvoříme malé knedlíčky a zavaříme asi 5 minut v polévce.

Komentáře k receptu

  • Adéla
    Adéla |

    18. 4. 2008 19:39

    Polévka je moc dobrá,zkusila jsem verzi knedliíčky bez housky-PARÁDA.Polévku jsem malinko zahustila zásmažkou.

  • Irena
    Irena |

    8. 1. 2008 17:54

    Je to jeden z mála receptů, který není z kysaného ale čerstvého zelí, tak jsem ho zkusila, i když jsem byla lehce skeptická. A jsem velice mile překvapená - polévka je výtečná!

  • Milunka
    Milunka |

    17. 12. 2007 18:19

    Uvařila jsem tuto polévku jen s malinkou obměnou:knedlíčky dělám bez přidání housky........polévka je pak famózní, zařazuji do svých oblíbených. Dávám *

  • Věra
    Věra |

    21. 7. 2006 06:49

    Myslím, že můžete klidně použít i sterilované zelí, a polévka bude určitě také dobrá.

  • Jana
    Jana |

    19. 7. 2006 09:43

    Prosim o radu,jestli muzu pouzit i steril.sladkok.zeli.Dekuji

  • Věra
    Věra |

    12. 7. 2006 08:00

    Včera jsem polévku uvařila. I když se to nezdá je velmi rychlá a chutná.