Závitky s nivou v "papiňáku"

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: 2malasisi2

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      vepřové kotlety
    • hořčice plnotučná trochu
    • 100
      g anglická slanina
    • 150
      g sýr niva
    • 3
      lžíce kečup - jemný (2-3)
    • 1
      ks cibule větší
    • 0,5
      kostka masox
    • sůl
    • pepř mletý
    • hladká mouka
    • olej
    • párátka nebo masové jehly

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Vrchní stranu potřeme hořčicí, poklademe plátky anglické slaniny a kousek od okraje položíme dílek nivy. Zabalíme do závitku, upevníme masovými jehlami nebo párátky. Obalíme v hladké mouce.
2
Na rozpáleném oleji závitky opečeme po všech stranách. Dáme je stranou, olej, na kterém se opékaly dáme do papiňáku, event. ještě trochu oleje přidáme, na něm osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, položíme na ní závitky, podlijeme horkou vodou.
3
Přidáme masox, kečup, uzavřeme hrnec a dusíme asi 40 minut od zasyknutí. Měkké závitky vyjmeme, odstraníme jehly.
4
Omáčku zahustíme trochou hladké mouky rozmíchané ve vodě, dochutíme a necháme bez poklice ještě 5 minut povařit. Vrátíme závitky a prohřejeme je.
5
Příloha: rýže, těstoviny - zeleninový salát.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.